Urban získal striebro v K1, Miller: "Je to skvelý úspech"

NETKY.SK • 25 August 2010, 12:15 • 2 min
Urban získal striebro v K1, Miller: "Je to skvelý úspech"

Urban získal striebro v K1, Miller: "Je to skvelý úspech"

slovakia

left justify in out

img

O piatu medailu pre Slovensko na premiérových olympijských hrách mládeže v Singapure sa postaral vodný slalomár Miroslav Urban. V disciplíne K1 vybojoval v stredu striebro, keď nad jeho sily bol iba Slovinec Simon Brus. Bronz získal Čech Jiří Prskavec.
      Šéf slovenskej výpravy v Singapure Vladimír Miller hodnotí Urbanovo vystúpenie veľmi vysoko. "Urban dosiahol skvelý úspech a postaral sa o veľmi príjemné prekvapenie. Priznám sa, že vo vodnom slalome sme s medailou príliš nepočítali. Miro je totiž špecialistom na divokej vode a v Singapure prebiehala súťaž na hladkej vode. Suverénne postúpil do semifinále a v ňom si po tesnom súboji poradil sj s Francúzom Bernisom. Pred záverečným duelom som hovoril s jeho osobným trénerom Ivanom Cibákom, ktorý reálne odhadol, že na zlato to stačiť nebude, pretože Slovinec Brus je absolútnou špičkou. Striebro je však mimoriadne cenné. Je skvelé, že taká malá krajina ako Slovensko so 17 športovcami získala v Singapure už päť medailí," povedal Miller pre TASR.
      Urban nadviazal na strieborný úspech tenistiek Jany Čepelovej so Chantal Škamlovou v dievčenskej štvorhre. Čepelová získala cenný kov aj vo dvojhre, kde sa tešila z bronzu. Medailu rovnakého lesku získali v chlapčenskom debli Filip Horanský s Jozefom Kovalíkom i džudista Arpád Szakács.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies