Urážka viery nie je sloboda prejavu, vyhlásili pápež s Rúháním

NETKY.SK • 27 Január 2016, 14:10 • 2 min
Urážka viery nie je sloboda prejavu, vyhlásili pápež s Rúháním

RÍM - Iránsky prezident Hasan Rúhání sa s pápežom Františkom podľa vlastných slov zhodol na tom, že sloboda prejavu nemôže znamenať rúhanie či urážanie náboženskej viery.

slovakia

left justify in out

"Sloboda neznamená urážať to, čo je pre iných posvätné. Z morálneho hľadiska je to nesprávne a môže to ľudí len rozdeľovať," povedal dnes Rúhání na tlačovej konferencii vo Vatikáne, deň po stretnutí s najvyšším predstaviteľom katolíckej cirkvi.

 

"Obaja sme odsúdili tieto činy - každý z nás iným jazykom," povedal Rúhání v tretí deň svojej návštevy Ríma a len niekoľko hodín pred odletom do Paríža. Prebiehajúca návšteva Hasana Rúháního v Taliansku je súčasťou vôbec prvej cesty iránskeho prezidenta po Európe po 16 rokoch. V rámci nej navštívi ešte Francúzsko.

 

Rúhání sa v súčasnosti snaží o obnovenie ekonomických a diplomatických kontaktov so Západom, k čomu vytvorila priestor vlaňajšia komplexná jadrová dohoda medzi Teheránom a svetovými mocnosťami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies