Urazil rozhodkyňu, musel odpískať dievčenský zápas

NETKY.SK • 8 December 2015, 07:39 • 2 min
Urazil rozhodkyňu, musel odpískať dievčenský zápas

DÜSSELDORF - Ak by stredopoliar hostí Kerem Demirbay vedel, čo ho čaká, možno by si rozmyslel sexistickú poznámku voči rozhodkyni Bibiane Steinhausovej v zápase Frankfurt - Düsseldorf (1:2) v rámci 16. kola druhej najvyššej futbalovej súťaže v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Steinhausová v 85. min poslala 22-ročného Demirbaya predčasne pod sprchy, keď mu ukázala druhú žltú a tým aj červenú kartu. On jej nato povedal, že "žena nemá v mužskom futbale čo hľadať". Touto vetou si poriadne podkúril. Disciplinárna komisia mu vymerala pokutu 10 000 eur a trest zastavenia hráčskej činnosti na 3 zápasy, pričom v ďalších dvoch ho čaká podmienka. Druhú sankciu dostal od vlastného zamestnávateľa - musel vziať píšťalku a ísť rozhodovať zápas dievčenskej futbalovej súťaže.


"Toto sa stane, keď mladý hráč urobí chybu,“ vysvetlilo vedenie Fortuny Düsseldorf a na twitteri zverejnilo fotky Demirbaya s mladými adeptkami futbalu. "Veľmi ma mrzí, čo som povedal. Nikdy som tú vetu nemal vysloviť a vôbec to neodráža môj postoj k ženám vo futbale,“ kajal sa Demirbay podľa servera idnes.cz. Neskôr sa vraj telefonicky ospravedlnil aj priamo Steinhausovej, ktorá je jedinou ženou - rozhodkyňou v druhej najvyššej nemeckej súťaži.

Demirbay naozaj odpískal zápas oblastného kola D-skupiny dievčenských výberov do 13 rokov, v ktorom Partie SSVg 06 Haan zdolal Blau-Weiss Langenberg 6:0. Ibaže na trávniku sa objavil v slušivom kabáte a nohaviciach, čo pôsobilo na futbalovom zápase dosť nevkusne. "Toto je forma trestu? Veď je to demotivujúce až arogantné pre dievčatá na ihrisku," hlásal jeden z mnohých podráždených komentárov na adresu Demirbaya na facebooku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies