Úrady na ostrove Svätý Martin vyhlásili po hurikáne zákaz nočného vychádzania

NETKY.SK • 9 September 2017, 16:22 • 2 min
Úrady na ostrove Svätý Martin vyhlásili po hurikáne zákaz nočného vychádzania

PARÍŽ - Úrady v severnej časti karibského ostrova Svätý Martin, ktorý je zámorským územím Francúzska, vyhlásili zákaz nočného vychádzania s cieľom minimalizovať riziká pre obyvateľov a ich majetok po tom, ako tam v uplynulých dňoch napáchal rozsiahle škody hurikán Irma.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA o tom dnes informovala s odvolaním sa na oficiálne zdroje. Zákaz nočného vychádzania bude platiť od 19.00 do 7.00 h miestneho času, a to najmenej do stredajšieho rána. Okrem hurikánu Irma, ktorý sa momentálne presúva cez Kubu smerom k Floride, zavedené opatrenie súvisí aj s prípravami na očakávaný zásah hurikánom Jose.

 

Ostrov Svätý Martin, ktorý je rozdelený na francúzsku a holandskú časť, utrpel v dôsledku hurikánu Irma veľké materiálne škody, pričom sa objavili aj správy o rabovaní. Francúzska vláda vyhlásila Svätý Martin, ako aj susedný ostrov Svätý Bartolomej za územia postihnuté katastrofou a vyslala policajné posily.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies