Unikátne VIDEO Takto bojoval legendárny Bruce Lee MMA mimo filmového plátna

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 18:28 • 2 min
Unikátne VIDEO Takto bojoval legendárny Bruce Lee MMA mimo filmového plátna

LOS ANGELES – Pri pojme bojové umenie sa asi každému v mysli vynorí meno Bruce Lee. Bol filmovou hviezdou, kultúrnou ikonou a jeho bojová filozofia inšpirovala milióny ľudí na celom svete. Málokto ho však videl bojovať inde, ako na filmovom plátne či v televízii.

slovakia

left justify in out

Lee pravidelne zápasil so svojimi študentmi, ale len jeden z jeho MMA zápasov bol natočený na kameru. YouTube kanál Beerdy: Bruce Lee Central vzácne video obnovil a zverejnil.

 

"Toto je jediný zaznamenaný MMA zápas Brucea Leeho v skutočnosti. Bojuje s Tedom Wongom, jedným z jeho najlepších študentov," píše Beerdy.

 

Nie je na 100% jasné, kde bolo video natočené ale pravdepodobne v Kalifornii, kde Lee prevádzkoval svoju školu.

 

Vo videu vidno, ako sa Wong opakovane pokúša dostať sa k Leeovi, ktorý si ho drží od tela svojimi bleskovými pohybmi. Počas zápasu majú na sebe ochranný výstroj. Bruce Lee je ten, ktorý má na chrbte biele šnúrky v tvare X.

 

 

Ted Wong bol odborník na bojové umenia, ktorý strávil dlhý čas štúdiom pod vedením Leeho. Okrem neho nemal v živote iného majstra a preto je jeho štýl boja čistou kópiou Brucea. Narodil sa v Hong Kongu v roku 1937 a zomrel v roku 2010, vo veku 73 rokov.

 

Wong sa prvýkrát stretol s Leeom v roku 1967 v Los Angeles v Kalifornii, kde sa Lee venoval semináru o Kung Fu.

 

Hoci sa Wong spočiatku zaujímal o box, Lee na neho urobil taký dojem, že sa rozhodol študovať u neho na Jun Fan Gung Fu Institute v Los Angeles.

 

Bruce Lee vytvoril svoju vlastnú verziu bojového umenia zvaného Jeet Kune Do. Zomrel na mozgový edém v roku 1973 vo veku 32 rokov, ale jeho bojový štýl sa dodnes vyučuje po celom svete.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies