UNICEF ťaží kryptomeny na pomoc pre deti

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 16:15 • 2 min
UNICEF ťaží kryptomeny na pomoc pre deti

NEW YORK – Detský fond Organizácie Spojených národov (UNICEF) sa snaží využiť počítače fanúšikov na získanie darov prostredníctvom ťaženia kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Za týmto účelom organizácia spustila webovú "Stránku nádeje", ktorá ťaží kryptomeny pomocou výpočtového výkonu návštevníkov. Nezisková organizácia vyhlásila, že stránka "umožní Austrálčanom poskytnúť pomoc a nádej ohrozeným deťom jednoduchým otvorením tejto stránky pokiaľ sú on-line."

 

img

 

Návštevníci Stránky nádeje si môžu vybrať, akou výpočtovou silou chcú prispieť na proces ťažby kryptomien. Čím dlhšie zostanú na stránke, tým viac kryptomien sa vyťaží.

 

"Ťaženie kryptomien je pre váš počítač úplne bezpečné. Ak sa obávate o spotrebu energie, znížte množstvo výpočtového výkonu, ktorú darujete," uvádza sa vo výhlásení UNICEF.

 

Vyťažená kryptomena sa mení na fiatovú menu a daruje UNICEF Australia, aby tieto prostriedky mohli byť použité na pomoc ohrozeným deťom po celom svete. Tieto deti potrebujú základné veci na život ako bezpečná pitná voda, potraviny a vakcíny.

 

img

 

Na stránke je inštalovaný miner Coinhive API, AuthedMine a ťaží kryptomenu Monero.

 

Podľa Jennifer Tierney, riaditeľky fundraisingu a komunikácie pre UNICEF Australia, sa organizácia usilovala o využitie nových technológií na zvýšenie povedomia o súčasných humanitárnych krízach a zbieraní darov na podporu postihnutých detí.

 

V čase písania tohto článku darovalo svoj výpočtový výkon už 1.921 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies