Ultrapravicoví Švédski demokrati začali s kampaňou proti imigrácii

NETKY.SK • 9 November 2015, 17:43 • 2 min
Ultrapravicoví Švédski demokrati začali s kampaňou proti imigrácii

ŠTOKHOLM - Členovia a aktivisti ultrapravicových Švédskych demokratov distribuovali medzi migrantmi v 20 mestách v šiestich krajinách letáky, v ktorých ich vyzývajú, aby nemierili do škandinávskej krajiny.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes hovorca strany vo vysielaní švédskej štátnej televízie.

 

Švédski demokrati, ktorí v ostatných parlamentných voľbách v septembri 2014 získali 13 percent hlasov, sú v zákonodarnom zbore v Štokholme izolovaní; ostané politické subjekty s nimi kvôli xenofóbnej orientácii odmietajú spoluprácu.

 

V texte jedného z letákov, ktorý sa objavil na gréckom ostrove Lesbos, sa píše o tom, že Švédsko nemá finančné prostriedky, ubytovanie, ani pracovné príležitosti pre migrantov. V krajine sa kvôli masovému prisťahovalectvu značne zvýšila kriminalita.

 

Podľa švédskych médií sa na letákoch objavilo aj nepravdivé tvrdenie o tom, že vo Švédsku je zakázané nosiť nikáb a burku, charakteristické súčasti odevu moslimských žien.

 

Švédski demokrati ponúkajú nepravdivý obraz Švédska a nemajú problém ani s klamstvom, ak ide o ich propagandistické ciele, uviedol pred rokovaním v Bruseli švédsky minister pre prisťahovalectvo Morgan Johansson.

 

Iba v uplynulom týždni pricestovalo do Švédska rekordných 10.201 uchádzačov o azyl. Celkovo ich tam zatiaľ tento rok dorazilo vyše 120.000, informoval dnes švédsky prisťahovalecký úrad.

 

Od začatia záznamov sa podľa rovnakého zdroja stalo po prvý raz, že počet uchádzačov o azyl prichádzajúcich do Švédska prekročil hranicu 10.000 za sedem dní. Medzi nimi sa nachádzalo 2827 neplnoletých osôb bez sprievodu - čo je takisto nový sedemdňový rekord. Vyše 4300 nových migrantov prišlo z Afganistanu, približne 2720 pochádza zo Sýrie a 1400 z Iraku.

 

Švédsko minulý týždeň informovalo, že na základe relokačného plánu Európskej únie požiada o premiestnenie niekoľkých migrantov do iných európskych štátov, lebo pracovníci prisťahovaleckého úradu sú už preťažení obrovským prílevom migrantov, o ktorých sa musia postarať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies