Ultracyklistka Mullerová utvorila nový svetový rekord

NETKY.SK • 21 Február 2017, 15:04 • 2 min
Ultracyklistka Mullerová utvorila nový svetový rekord

LONDÝN - Britská ultracyklistka Jasmijn Mullerová je novou svetovou rekordérkou v dĺžke najazdených kilometrov na bicykli. Mullerová za vyše dva dni šliapania do pedálov zvládla už 1800 km a ešte ďalej pokračuje. Predchádzajúce rekordné číslo z decembra minulého roka v podaní Chrisa Hopkinsona malo hodnotu 1626 km.

slovakia

left justify in out

Mullerová sa o prekonanie Hopkinsona postarala bez toho, aby opustila svoj byt v juhozápadnom Londýne, keďže kilometre v jej podaní na stacionárnom bicykli zaznamenával computerový softvér Zwift. Ten umožňuje virtuálne si merať sily s cyklistami z celého sveta.

Podľa špecializovaného portálu road.cc bývalá britská šampiónka v 12-hodinovke Mullerová vysadla na bicykel uplynulú sobotu 18. 2. a v pondelok 20. 2. približne o 22.30 h a 58:28 h v sedle sa tešila z prekonaného rekordu. Počas svojej nekonečnej jazdy len raz zosadla a dopriala si 90-minútový spánok. Aktuálne Mullerová stále bicykluje, svoj už aj tak rekordný pokus sa chystala ukončiť v utorok po 15.00 h tak, aby mala za sebou 72 hodín.

Mullerová svoju jazdu priebežne zaznamenávala na sociálnych sieťach a okrem prekonávania vlastných limitov bolo jej zámerom aj zozbieranie peňazí na pomoc výskumu rakoviny.

 

"Najmä som si chcela overiť, ako bude môj organizmus reagovať po 24 hodinách a aj neskôr na nedostatok spánku, či zdravej stravy a tiež som chcela vedieť, či je vôbec možné, aby sa žena dokázala priblížiť k vytrvalostnému limitu nastaveného mužom," uviedla Mullerová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies