Ukrajinský exprezident Janukovyč sa postaví pred súd, čelí obvineniam z vlastizrady

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 11:13 • 2 min
Ukrajinský exprezident Janukovyč sa postaví pred súd, čelí obvineniam z vlastizrady

KYJEV – Bývalý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, ktorého súd obvinil z vlastizrady, sa postaví pred súd.

slovakia

left justify in out

Kyjevský súd chce začať vypočúvanie s bývalým ukrajinským prezidentom Viktorom Janukovičom, ktorý bol obvinený z vlastizrady.

 

"Súd chce vypočuť všetky strany, pokiaľ ide o účasť Janukoviča, vypočutie prebehne prostredníctvom videokonferencie", vyjadril sa sudca Vladislav Devyatko, ktorý dnes otvoril pojednávanie.


Advokát bývalého prezidenta, Vitaly Serdyuk sa vyjadril, že exprezident je pripravený zúčastniť sa na súdnom pojednávaní a svedčiť podľa noriem medzinárodného práva, na ktorom trvá ako jeho hlavný obhájca trvá.
 
"Janukovič má právo zúčastniť sa na súdnom pojednávaní a zúčastní sa ho aj napriek prekážkam a odporu v prokuratúre", vyjadril sa Serdyuk. Obhajoba bude naďalej trvať na tom, že účasť Janukovyča na vypočutí je poskytovaná v súlade s Európskym dohovorom o vzájomnej pomoci v trestných veciach.

 

Súd ale navrhol Janukovyčovi, aby svoje vyjadrenia vyslovil prostredníctvom Skype-u, čo exprezidentov právnik nepovažuje za nekorektné a v rozpore s medzinárodným dohovorom. "V takomto prípade môžu byť dôkazy prijaté týmto spôsobom, považované za neplatné", uviedol právnik
 
Advokát tiež uviedol, že trvá na tom, aby prípad neposudzovalo súčasné kolégium sudcov, keďže je na nich vyvíjaný obrovský tlak, či už médii alebo verejnosti, ktorý by v konečnom dôsledku mohol výrazne ovplyvniť ich rozhodnutia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies