Ukrajinské deti darovali Pellegrinimu vlastnoručne vyrobený obraz

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 11:08 • 2 min
Ukrajinské deti darovali Pellegrinimu vlastnoručne vyrobený obraz

BRATISLAVA - Deti z vojnovej Luhanskej oblasti, ktoré sú od nedele (22.3.) na rekreačnom pobyte v Účelovom zariadení Častá-Papiernička, darovali predsedovi Národnej rady SR Petrovi Pellegrinimu vlastnoručne vyrobený obraz. V piatok (27.3.) boli na prehliadke v budove parlamentu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Z príbehov, ktoré mi deti rozprávali, som mal až zimomriavky. Som však rád, že ich pobyt sa podarilo tak rýchlo zorganizovať, a som rád, že tieto deti na Slovensku aspoň na chvíľu zabudnú na hrôzy, ktoré museli prežiť," povedal. Pellegrini privítal deti v NR SR krátkym príhovorom v ich rodnej reči.

 

Deväťdesiat detí sa stretlo aj s poslancami zo Skupiny priateľstva s Ukrajinou za účasti jej predsedu Mikuláša Krajkoviča, informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

 

Rekreačný pobyt pre deti z vojnovej zóny na Ukrajine ponúkol veľvyslancovi Ukrajiny Olehovi Havašimu sám Pellegrini. Počas ich pobytu, ktorý je súčasťou slovenskej humanitárnej pomoci Ukrajine, je pre nich pripravený bohatý program. Deti už napríklad navštívili Divadlo SĽUK či prehliadli si Bratislavu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies