Začína sa finále play-off hokejovej extraligy! Poprad v ňom zabojuje o premiérový titul proti Zvolenu

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 09:39 • 2 min
Začína sa finále play-off hokejovej extraligy! Poprad v ňom zabojuje o premiérový titul proti Zvolenu

Buď to bude tretí pohár pre hokejistov Zvolenu, alebo sa majstrovským tímom stanú po prvýkrát kamzíci z Popradu. Hrať sa začne už vo štvrtok o 18.00 h vo Zvolene. Prípadný siedmy zápas bude opäť na zvolenskom ľade v pondelok 10. mája od 18.00 h.

slovakia

left justify in out

Cesta do finále 

HKM Zvolen vyhral základnú časť Tipos extraligy 2020/2021 so ziskom 103 bodov, HK Poprad získal 95 bodov a stačilo to na tretie miesto. Zvolenčania si na ceste do finále poradili s Novými Zámkami 4:0 na zápasy a so Slovanom Bratislava 4:1. Podtatranci vo štvrťfinále zdolali hráčov Detvy 4:0 a v semifinále predviedli obrat proti Michalovciam z 0:2 na 4:2 na zápasy. Z toho vyplýva, že v play-off majú Popradčania v nohách o jeden zápas viac ako ich súperi zo Zvolena.

 

img


"Vo finále budú rozhodovať maličkosti. Bude to o presilovkách a oslabeniach. Obe mužstvá hrajú podobným štýlom, aj korčuliarsky budú oba tímy určite na výške. Preto budú dôležité nerovnovážne stavy. Nastúpia proti sebe konsolidované a výkonnostne kvalitné mužstvá, bude to dobrá séria," skonštatoval tréner HK Poprad Peter Mikula na klubovom kanáli na youtube.

 

Názory hráčov z oboch strán 

Predpoklad, že vo finálovej sérii budú podstatné aj maličkosti, potvrdil aj popradský útočník Miroslav Preisinger. "Všetko ostatné pôjde bokom. Určite nebude rozhodovať, kto koľko toho dosiaľ odohral a s akým výsledkom," podotkol.

 

"Čaká nás to najlepšie, na čo sme celý rok makali. Takže ideme si to užiť a verím, že to zvládneme," vravel útočník Zvolena Radovan Puliš ešte po víťaznom semifinále so Slovanom Bratislava.

 

Na Zvolen čaká v ich histórii slovenskej najvyššej súťaže v ére samostatnosti siedme finále. Dvakrát sa tešil z titulu (2001 a 2013) a štyrikrát získal strieborné medaily. Poprad sa predstaví vo finále tretíkrát od roku 1993. Doposiaľ v nich získal iba strieborné medaily.

 

Návrat fanúšikov na tribúny 

Finálová séria bude mať aj jeden náboj navyše. Na tribúny sa po vyše 400 dňoch vrátia fanúšikovia, aj keď len vo výrazne obmedzenom počte a po splnení prísnych podmienok v boji s pandémiou koronavírusu. Maximálne ich môže byť tisícka, resp. štvrtinová kapacita štadióna.
 

img


Fanúšikovia sa potrebujú pred vstupom na štadión preukázať okrem vstupenky aj dvoma negatívnymi testami - PCR alebo kloktacím - nie starším ako 36 hodín a tiež antigénovým - nie starším ako 12 hodín. Zároveň v hľadisku musia dodržiavať predpísané rozostupy a mať prekryté horné dýchacie cesty. Konzumácia nápojov a jedál v priestoroch zimného štadióna bude zakázaná.

 

"Už sme si zvykli na to, že hráme bez divákov. Tých, ktorí prídu na finále, ľutujem za to všetko, čo musia absolvovať, aby sa dostali do hľadiska. Trochu mi to hlava neberie," vyjadril svoj názor tréner Popradu. "Ja to vnímam ako odmenu pre ľudí, aby si užili aspoň finále. Verím, že aj tých 1000 ľudí bude počuť. Veľmi sa teším najmä na domáce zápasy," poznamenal útočník Popradu Preisinger.

 

Čaká sa vo Zvolene menej fanúšikov? 
Prezident HKM Zvolen Dušan Mráz v súvislosti s návratom fanúšikov na tribúny pre Sportnet poznamenal: "Eufória z návratu fanúšikov mierne opadla, keď sme si podrobne preštudovali vyhlášku. To, čo má splniť klub, v tom problém nevidím."

 

"Horšie je to na strane divákov. Viacerí známi mi volali, že radšej neprídu, keď zistili, čo všetko musia absolvovať. Som preto trochu skeptický. Musíme sa prispôsobiť tomu, čo je vo vyhláške. Je zbytočné nadávať a šomrať. Ničomu by to nepomohlo."

 

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies