Ukrajinská generálna prokuratúra bude žiadať od Ruska vydanie Janukovyča

NETKY.SK • 28 Február 2014, 13:51 • 2 min
Ukrajinská generálna prokuratúra bude žiadať od Ruska vydanie Janukovyča

KYJEV - Ukrajina požiada Moskvu o vydanie zvrhnutého prezidenta Viktora Janukovyča, ak sa potvrdí, že sa nachádza na území Ruska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters to dnes oznámil úrad ukrajinského generálneho prokurátora.
      

"Ukrajinský generálny prokurátor má v úmysle nastoliť otázku vydania medzinárodne hľadaného občana Ukrajiny Viktora Janukovyča v prípade, keď sa oficiálne potvrdí, že sa nachádza v Ruskej federácii," uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry.
     

Ukrajinská generálna prokuratúra zároveň požiadala o okamžité zadržanie desiatich bývalých vysokopostavených štátnych a bezpečnostných predstaviteľov vrátane niekdajšieho generálneho prokurátora Viktora Pšonku, exministra vnútra Valerija Zacharčenka, bývalú ministerku spravodlivosti Olenu Lukašovú a šéfa Janukovyčovej kancelárie Adrija Kľujeva.
      

Európska komisia dnes uviedla, že situácia na ukrajinskom polostrove Krym, kde ozbrojenci údajne obsadili dve letiská, potrebuje politické riešenie a zároveň vyzvala všetky strany na umiernenosť a zdržanlivosť.
      

Nemecká kancelárka Angela Merkelová apelovala dnes na Rusko, aby rešpektovalo územnú celistvosť Ukrajiny. "Vývoj udalostí v nej vyvoláva veľké obavy," citovala agentúra DPA Merkelovej hovorkyňu Christiane Wirtzovú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies