Ukrajinec Volodymyr Y. na súd do Trnavy neprišiel

NETKY.SK • 2 Február 2017, 10:25 • 2 min
Ukrajinec Volodymyr Y. na súd do Trnavy neprišiel

TRNAVA - Ukrajinec Volodymyr Y. si dnes na Okresný súd v Trnave neprišiel vypočuť obžalobu z vraždy, dal však písomný súhlas na konanie bez jeho prítomnosti.

slovakia

left justify in out

Súd napriek tomu hlavné pojednávanie neotvoril, pretože trvá na osobnej účasti obžalovaného, aspoň na začiatku, aby ho mohol vypočuť. Volodymyr Y. čelí obžalobe zo zorganizovania vraždy spolumajiteľa erotického salóna Dallas pri Galante Miloša Žilineka z roku 1999. Proces, ktorý sa ťahal už niekoľko rokov, sa musí opakovať pre zmeny v senáte. Po prepustení z väzby Ukrajinec na pojednávania nechodí. Súd dnes pojednávanie odročil na neurčito.


K prestrelke v Dallase došlo 2. februára 1999, keď do podniku prišla skupina po rusky hovoriacich mužov. Po incidente medzi nimi a majiteľom podniku vystrelil prvý Žilinek. Nasledujúcu prestrelku neprežil. Podľa výpovede jedného z ochrankárov na predchádzajúcich pojednávaniach bol podnik v tom čase pod ochranou dunajskostredskej skupiny pápayovcov, ktorá sa združila okolo neskôr zavraždeného Tibora Pápaya. Utajený svedok v minulosti na súde v Trnave vypovedal, že Volodymyr Y. poslal do salónu svojich ľudí, aby nad ním za každú cenu získali kontrolu.


Údajný šéf ukrajinskej mafie na Slovensku čelí obžalobe aj v prípade ďalších vrážd, túto kauzu rieši Krajský súd v Bratislave. Volodymyra Y. vyhostili zo Slovenska v septembri 2013 po náleze Ústavného súdu SR, ktorý sa týkal sťažnosti voči dĺžke väzby. Ukrajinec strávil vo väzbe na Slovensku viac ako desať rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies