Ukrajinec pašoval v palivovej nádrži 44-tisíc kusov cigariet

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 16:08 • 2 min
Ukrajinec pašoval v palivovej nádrži 44-tisíc kusov cigariet

VYŠNÉ NEMECKÉ - Ukrajinec sa v utorok 5. júla snažil prepašovať na Slovensko 44-tisíc kusov cigariet v palivovej nádrži, na hraničnom priechode Vyšné Nemecké ho však odhalil policajný pes Alex.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, únik na daniach predstavuje takmer 6-tisíc eur. Prípad postúpili colníci vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.


Ukrajinec na nákladom aute prechádzal priechodom Vyšné Nemecké približne o 01:30. Colníkom tvrdil, že nevezie žiadny tovar, ktorý by podliehal clu alebo daniam. Colníci auto preskenovali. Štvornohý colník Alex aj prístroj odhalili podozrivé miesto vo vozidle, a to palivovú nádrž. Nádrž bola rozdelená na dve časti.

 

Jedna časť bola určená na palivo, do ktorej sa zmestilo iba minimálne množstvo, aby mohol nákladiak prejsť na Slovensko. V druhej časti boli ukryté cigarety. Otvor bol zozadu, aby ho nebolo vidieť. V dutine na cigarety sa nachádzalo 44-tisíc kusov cigariet (220 kartónov cigariet), ku ktorým sa vodič nepriznal. Cigarety boli označené ukrajinskými kontrolnými známkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies