Ukrajina potvrdila, že samostatné Kosovo neuzná

NETKY.SK • 4 August 2010, 07:22 • 2 min
Ukrajina potvrdila, že samostatné Kosovo neuzná

Ukrajina potvrdila, že samostatné Kosovo neuzná

slovakia

left justify in out

img

Ukrajina nezmení svoj postoj ku Kosovu a neuzná jeho jednostranne vyhlásenú nezávislosť od Srbska. Potvrdil to dnes úradujúci ukrajinský minister zahraničných vecí Volodymyr Chandohij na stretnutí so srbským veľvyslancom v Kyjeve Dušanom Lažičom.
      Vzhľadom na špecifickosť situácie v Kosove riešenie tohto problému podľa Chandohija v nijakom prípade nemôže byť považované za precedens pre iné etnické konflikty. Informovala o tom tlačová agentúra Ukrinform.
      Minister tiež zopakoval, že Ukrajina vyznáva princíp absolútneho rešpektu pre suverenitu a územnú celistvosť všetkých štátov v rámci uznaných hraníc.
      Šéf ukrajinskej diplomacie vyjadril ďalej pripravenosť podieľať sa na konštruktívnom posúdení rezolúcie o Kosove počas nadchádzajúceho zasadania Valného zhromaždenia OSN, ktoré sa bude konať v septembri.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies