Učiteľov dráždia vyhlásenia ministrov, mnohí chcú štrajk zopakovať

NETKY.SK • 28 November 2012, 12:02 • 2 min
Učiteľov dráždia vyhlásenia ministrov, mnohí chcú štrajk zopakovať

Učiteľov dráždia vyhlásenia ministrov, mnohí chcú štrajk zopakovať - Politika Školskí odborári by sa mali podľa jej slov stretnúť už zajtra a rozhodnúť o ďalšom postupe. V Nitrianskom kraji aj dnes štrajkuje viac ako polovica škôl.

slovakia

left justify in out

img

Školskí odborári by sa mali podľa jej slov stretnúť už zajtra a rozhodnúť o ďalšom postupe.

V Nitrianskom kraji aj dnes štrajkuje viac ako polovica škôl. Podľa slov Evy Pavelkovej z Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy zotrvalo v štrajku do dnešného dňa 54,99 percenta základných a materských škôl v kraji. Ako informovalo vedenie školských odborov, oficiálne sa štrajk končí kvôli začatým rokovaniam s vládou. Podľa Pavelkovej je však za ukončením štrajku aj zlá finančná situácia protestujúcich učiteľov a nepedagogických pracovníkov. „Tá podpora by kvôli financiám určite postupne klesala, aj keď máme veľa nesúhlasných stanovísk od mnohých učiteľov i celých škôl, ktoré v štrajku chceli pokračovať. Napriek tomu, že štrajk končí, ja osobne som prekvapená, že také veľké percento učiteľov a ďalších pracovníkov školstva dokázalo konečne zdvihnúť hlavu,“ skonštatovala Pavelková.

Školskí odborári by sa mali podľa jej slov stretnúť už zajtra a rozhodnúť o ďalšom postupe. „Tento štrajk pocítili hlavne rodičia malých detí. Sú názory, že by sa malo štrajkovať v čase maturít, či písania monitorov na základných školách, aby ten protest učiteľov pocítila verejnosť oveľa viac,“ hovorí Pavelková. Podľa jej slov sú učitelia rozhodnutí za zlepšenie podmienok v školstve bojovať aj naďalej. Ako poznamenala, okrem tejto snahy ich svojim spôsobom motivujú k ďalším protestom aj vyjadrenia predstaviteľov vlády. „Veľmi ma bolí, ako účelovo hovorí minister školstva, či minister financií o nedostatku peňazí na školstvo, keď na iné veci, s ďaleko menším úžitkom pre verejnosť, sa vynakladajú oveľa väčšie peniaze. Školáci určite nevezmú štátu miliardy, ktoré sa každý rok stratia zo štátneho rozpočtu. My nie sme žiadne Grécko. Dnes je každému učiteľovi jasné, že keby vláda zlepšovanie podmienok vo vzdelávaní myslela vážne, tak sa peniaze na školstvo určite nájdu,“ dodala Pavelková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies