LOH: Skvelý výkon Petra Gelleho v rozjazde K1! Slovenský olympionik postúpil do semifinále

NETKY.SK • 2 August 2021, 07:14 • 2 min
LOH: Skvelý výkon Petra Gelleho v rozjazde K1! Slovenský olympionik postúpil do semifinále

TOKIO - Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle skončil druhý v treťom rozjazde disciplíny K1 na 1 000 m. Na olympiáde si tak vybojoval priamy postup do semifinále.

slovakia

left justify in out

Gelle dosiahol výsledný čas 3:42,131 min. Zdolal ho len favorizovaný Portugalčan Fernando Pimenta, a to o 1,808 s, ktorý je strieborným singlkajakárom z OH 2012 v Londýne.

 

Priamy postup do semifinále
Gelle začal tradične pomalšie
, ale v druhej polovici jazdy to poriadne rozbalil. Výborný finiš mu zabezpečil, že nemusel absolvovať štvrťfinálovú jazdu a zabezpečil si tak priamy postup do semifinále.

 

Zdolal troch súperov - Austrálčana Jeana van der Westhuyzena, Francúza Guillaumeho Burgera a Brazílčana Vagnera Juniora Soutu.

 

 

Trisaťšesťročný Gelle je na svojej tretej olympiáde, v Londýne 2012 skončil ako člen K4 na 1 000 m šiesty a ôsmy v K2 na 1 000 m. V Riu de Janeiro 2016 už sedel v singlkajaku a opäť nechýbal vo finále, skončil ôsmy v K1 na 1 000 m.

"Po pomalšom začiatku som videl, že mi súperi príliš neodišli. Už na päťstovke som ich dostihol a potom prišiel môj klasický finiš. Cítil som, že idem cez Austrálčana a už som si to nenechal ujsť. Podmienky boli veľmi náročné. Teploty sú porovnateľné s Majstrovstvami sveta v Szegede, ale v Tokiu je oveľa vyššia vlhkosť, preto si treba dávať pozor na dehydratáciu a byť ostražitý," uviedol Peter Gelle pre RTVS. Aj počas rozhovoru mal pretekár VŠC Dukla Banská Bystrica na sebe chladiacu vestu.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: LOH: Slovenský golfista Sabbatini vybojoval pre Slovensko tretiu medailu!

 

Cieľ je jasný - finále!
Gelle sa v utorok o 3:00 hodine SELČ predstaví v prvej z dvoch semifinálových jázd na Sea Forest Waterway. Súťažiť bude v druhej dráhe.

 

Tentoraz bude mať už siedmich súperov. Medzi nimi aj multimedailistu z veľkých podujatí Čecha Josefa Dostála, mladého Nemca Jacoba Schopfa či úradujúceho majstra sveta zo Szegedu 2019 Maďara Bálinta Kopasza. Postup do A-finále si vybojujú najlepší štyria kajakári. Finálový boj o medaily sa v Tokiu začne o 5:20 hodine SELČ.

 

img

"Cieľ je postup do finále. Urobím všetko, aby sa to podarilo. Bude to extrémne ťažké, ale nie nemožné. Dôležité je, že som si dnes ušetril jednu jazdu v týchto náročných podmienkach. Pri vysokej vlhkosti vyzeráme možno ako kulturisti. Nie je však dôležité, ako svaly vyzerajú, ale aby fungovali," skonštatoval Gelle.
 

Mohlo by vás zaujímať: LOH: Hrašnová sa v hode kladivom do semifinále neprebojovala. Na olympiáde predviedla svoje najhoršie umiestnenie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies