Vieme o typickom Slovákovi všetko: Čo nakupuje, počúva a aj komu fandí

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 13:29 • 2 min
Vieme o typickom Slovákovi všetko: Čo nakupuje, počúva a aj komu fandí

BRATISLAVA/PRAHA - Česi majú najradšej automobily typu Škoda, notebooky Lenovo, plzenské pivo či minerálnu vodu Mattoni. Medzi ich favoritov patrí spevák Karel Gott, hokejista Jaromír Jágr, švédska už nejestvujúca skupina ABBA, rockeri z domácej formácie Kryštof, ale aj futbalové kluby Real Madrid a Sparta Praha.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu spotreby a popularity švajčiarskej nezávislej spoločnosti International Certification Association (ICERTIAS) so sídlom v Zürichu, ktorá sa v rámci národných prieskumov po prvýkrát sústredila aj na ČR. Prieskum realizovala v marci 2016 na vzorke 1200 českých občanov.

 

Informácie priniesol v stredu internetový server Novinky.cz a denník Právo.

 

Ďalšími preferovanými výrobkami respondentov sú napríklad džúsy značky Toma, mrazené ovocie Nowaco, Rama, olej Lukana, ryža Vitana, čokolády Orion, mlieko z mliekarní Kunín, zubná pasta Odol či prací prášok Ariel.

Medzi obchodnými reťazcami hrá prím Kaufland, medzi mobilnými operátormi T-Mobile.

 

Redakcia českého médiá, ktorá má k diospozícii aj výsledky prieskumu zo Slovenska, upozorňuje na niektoré zásadné odlišnosti.

 

Zo športových klubov sú najpopulárnejší futbalisti FC Barcelona a hokejisti HC Košice, z notebookov produky Asus. Z hudobných interpretov si Slováci vybrali írsku skupinu U2, Adele a Janu Kirschner. Z pív dávajú prednosť Zlatému bažantovi a spomedzi zubných pást značke Colgate.

 

Slovákmi preferovanou obchodnou sieťou je Lidl a symbolom kvality v SR Samsung.

 

Obe časti bývalého Československa majú zhodne najradšej čokoládu značky Orion a prací prášok Ariel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies