Štvrtok donesie dve očakávané filmové novinky

NETKY.SK • 28 September 2010, 12:48 • 2 min
Štvrtok donesie dve očakávané filmové novinky

Štvrtok donesie dve očakávané filmové novinky

slovakia

left justify in out

img

Posledný septembrový štvrtok prinesie do slovenských kín dve filmové novinky - drámu Wall Street: Peniaze nikdy nespia v réžii Olivera Stonea a dobrodružnú akčnú snímku The Expendables v réžii Sylvestra Stallonea.

Očakávaná dráma Wall Street: Peniaze nikdy nespia nadväzuje na legendárnu snímku Wall Street (1987). Režisér Oliver Stone, herec Michael Douglas a producent Edward R. Pressman sa po 22 rokoch opäť stretli v New Yorku, aby spolu nakrútili pokračovanie filmu, ktorý v roku 1988 vyniesol Douglasovi Oscara za hlavnú úlohu. Gordon Gekko (Michael Douglas), bývalý finančný žralok, ktorého poistné podvody a pranie špinavých peňazí dostali pred 23 rokmi za mreže, stojí pred bránami väznice ako zmenený a možno aj lepší človek. Jeho vyhliadky ale nie sú ružové, cez prsty sa totiž na neho pozerajú nielen jeho bývalí kolegovia, ale aj dcéra Winnie (Carey Mulligan), ktorá s ním popretŕhala všetky väzby. Mostom k dcére by pre neho mohol byť jej snúbenec Jacob (Shia LaBeouf) - mladý finančný dravec zarábajúci rozprávkové peniaze v spoločnosti svojho mentora Louisa Zabela (Frank Langella). Keď ale séria falošných obvinení vedie k hlbokému prepadu akcií firmy, na dno spadne aj Jacob, ktorý neskôr vyhľadá svojho nádejného svokra a uzatvorí s ním dohodu. O scenár snímky sa postarali Allan Loeb a Stephen Schiff.

Dobrodružná akčná snímka The Expendables prináša na filmové plátna nevídané hviezdne herecké obsadenie. Sylvester Stallone, ktorý bol režisérom i spoluautorom scenára, film nakrútil podľa námetu Davida Callahama. V snímke si zároveň zahral jednu z hlavných úloh a po svojom boku obsadil skutočnú elitu akčných filmov ako Dolph Lundgren, Jason Statham, Jet Li, Randy Couture, Mickey Rourke a v menších úlohách sa predstavili i Bruce Willis a Arnold Schwarzenegger. Ďalšie úlohy stvárnili napríklad David Zayas alebo Eric Roberts. Hlavnou postavou príbehu je Barney Ross (Sylvester Stallone) - muž bez strachu a emócií, prirodzený vodca, hlava skupiny a hlavný stratég. Jeho tím tvoria Lee Christmas (Jason Statham) - bývalý letec a odborník na nože, Yin Yang (Jet Li) - špecialista na boj zblízka, Hale Caesar (Terry Crews), ktorého doménou sú zbrane s dlhou hlavňou, Toll Road (Randy Couture) - skúsený expert na demolácie a Gunnar Jensen (Dolph Lundgren) - vojnový veterán a vynikajúci ostreľovač. Tím si najme tajomný pán Church (Bruce Willis), aby zvrhli nebezpečného diktátora - generála Garzu (David Zayas).

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies