Trnku preložili na Krajskú prokuratúru v Žiline

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 11:10 • 2 min
Trnku preložili na Krajskú prokuratúru v Žiline

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka na základe rozhodnutia odvolacej disciplinárnej komisie preložil prokurátora Dobroslava Trnku z Generálnej prokuratúry SR na Krajskú prokuratúru Žilina.

slovakia

left justify in out

Trnkovi zároveň naďalej trvá dočasné pozastavenie výkonu funkcie prokurátora z dôvodu, že je trestne stíhaný pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súvislosti so zvukovou nahrávkou označovanou Gorila. V tomto prípade už prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Okresný súd Bratislava 1. „Prokurátor, ktorému bol dočasne pozastavený výkon jeho funkcie, nemá počas tohto pozastavenia práva a povinnosti prokurátora a nesmie vykonávať funkciu prokurátora,“ povedal Žilinka.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Dobroslav Trnka ostáva aj naďalej prokurátorom, rozhodol súd


O preložení Trnku na nižší stupeň prokuratúry rozhodla odvolacia disciplinárna komisia v piatok 14. mája, keď zrušila pôvodne rozhodnutie disciplinárnej komisie, ktorá mu v októbri minulého roka navrhla 15-percentné zníženie platu na obdobie troch mesiacov. Bývalý šéf prokuratúry čelil disciplinárnemu konaniu pre výroky týkajúce sa nahrávky so stíhaným Marianom K. a tiež za vyjadrenia k prepusteniu Jozefa Majského z väzby. Dobroslav Trnka pôsobil vo funkcii generálneho prokurátora v rokoch 2004 až 2011.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies