Radi si pri filmoch poplačete? Prinášame vám päť tipov na filmy, ktoré musia dojať každého!

NETKY.SK • 10 Február 2023, 10:00 • 2 min
Radi si pri filmoch poplačete? Prinášame vám päť tipov na filmy, ktoré musia dojať každého!

Radšej sa smejeme ako plačeme, lebo slzy sú viditeľnou rukou smútku, ktorý sa síce sprítomňuje aj inak, napríklad v slovách či výrazoch tváre, ale slzy sú mu najbližšie. Avšak, hoci ich možno nevyhľadávame a netešíme sa, keď nám padajú z očí, predsa len majú svoj význam.

slovakia

left justify in out

A áno, niekedy sú dokonca situácie, keď naše vnútro vrie, potrebuje zo seba uvoľniť slzami nepokoj a aj ďalšie nepeknosti a ani za ten svet to nejde. Aj preto, hoci nielen preto, prinášame tipy na filmy, ktoré dojmú aj tie najtvrdšie srdcia. Jasné, že každý preferujeme čosi odlišné, ale povedzte, či vás nedojíma pohľad na dievčatko trápiace sa chorobou alebo aj tragický, veľmi tragický príbeh lásky.

 

Aj dvaja sú rodina

 

Nebojte sa, film Aj dvaja sú rodina, vás nerozplače hneď od začiatku, dokonca vás niekoľkokrát rozosmeje, lebo v hlavnej úlohe sa predstavuje muž, niekdajší dobrodruh, ktorému náhle do života, ale najmä do srdca, vstúpi dievčatko. Jeho dcéra. Je na ňu sám, lebo matka sa jej vzdala, a hoci najskôr nevie, čo so sebou, a už vôbec nie, čo s tou nevinnou nezbednicou, poslania sa chopí viac ako dobre.

 

Je otcom do zábavy, ale aj do nepohodlia, so svojou dcérou si vybudoval vlastné pravidlá. Žijú si šťastne, ale v pozadí tušiť drámu, a tá veru aj príde. No a s ňou sa potiahne aj plač, verte či nie, nás to dostalo!

 

 

Je to i môj život

 

Ach, tento film, ťažko sa naň hľadajú slová. Emocionálne vás dostane od počiatku, lebo ihneď sa roztvorí príbeh rodiny. Jednej nešťastnej rodiny, v ktorej je neustále hrozba smrti. Narodila sa totiž dcéra, najskôr v poriadku, prinášala radosť, ale odrazu sa všetko rozpadlo.

 

Diagnóza bola jasná, trpí leukémiou. A keďže liečenie sa stále vlieklo a vlieklo, rozhodli sa rodičia pre čosi šialené, čo je na jednej strane pochopiteľné, na strane druhej však počin niekto môže aj odsúdiť. Splodili ďalšie dieťa, dokonalú darkyňu, ktorá v prípade potreby nejakého orgánu pôjde do nemocnice a nechá sa operovať.

 

A tak sa aj stalo, dve sestry sa zbožňujú, obe trpia, každá z inej príčiny. Ťažko povedať, čo je väčšia tragédia, či dívať sa na boj matky, ktorá za nijakých okolností nechce prestať bojovať, či sledovať, ako chorobou ničené telo chradne, či žasnúť nad sestrinou obetavosťou.

 

 

Titanic

 

K Titanicu zrejme netreba ani veľa písať, všetci vieme, niektorí si aj pamätáme. Boli roky 90., v rádiách sa hrala tá pieseň, My Heart will go on a všade sa niesla správa, že Titanic bude čoskoro dostupný, že si ho budeme môcť pozrieť.

 

 Požičiavali sa videokazety, chodilo sa do kina a aj sa veľa plakalo. Je to romantické, o to viac, že dvaja nedostali šancu rozvíjať svoj vzťah, ale, samozrejme, predovšetkým je strašné, koľko nádejí a snov sa na veľkolepej lodi rozbilo.

 

Koľkí dúfali, že na ceste za novou krajinou dostanú aj nové príležitosti, nové začiatky. A jeden ľadovec zmaril aj najlepšie premyslený plán. Hviezdne obsadenie je taktiež veľkým lákadlom, a nech už bol film videný aj tisíc ráz, stále je dojímavý, však?

 

 

Sofiina voľba

 

Prísť o slobodu, o každodenný kolobeh, aj keď ho tak často neznášame. Ale tvorí našu istotu, spoliehame sa na to, že len čo sa ráno zobudíme, aj tak budeme pokračovať, kruh sa krúti ďalej.

 

Ona stratila všetko, slobodu, nádej, deti. Stála pred nepredstaviteľnou voľbou, obklúčená zlom v koncentračnom tábore.

 

Toto je príbeh, ktorý s vami musí čosi urobiť, pohnúť vašimi emóciami, je krutý a plný bolesti. S pripomienkou minulosti, ktorá sa nesmie nikdy viac opakovať.

 

 

Podivný prípad Benjamina Buttona

 

Na Benjaminovi je zvláštnosť, nedá sa ju prehliadnuť. Narodil sa inak, nevyzeral ako bábätko. Kým jeho rozum bol na úrovni chlapčeka, telo sa vyvíjalo po svojom. Najskôr z neho bol starec, a ako roky plynuli, telesne mladol a mladol.

 

Môže sa to zdať ako čosi úchvatné, závideniahodné. V skutočnosti je to však srdcervúce, lebo práve pre svoju inakosť sa nemôže s niekým zblížiť, a aj keď sa zblíži, je to odsúdené na zánik. Zápasí so samotou, s odmietaním, s toľkými bolestivými vecami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies