Tvrdohlavý majiteľ neustúpil. Jeho panelák tak stojí uprostred desaťprúdovej cesty...

NETKY.SK • 14 December 2017, 12:00 • 2 min
Tvrdohlavý majiteľ neustúpil. Jeho panelák tak stojí uprostred desaťprúdovej cesty...

Takéto riešenie zložitej dopravnej situácie je najskôr možné iba v Číne. Úrady chceli vyriešiť zložitú dopravnú situáciu v čínskom meste Čhar-pin postavením desaťprúdovej cesty. Proti však stál majiteľ paneláku, ktorý odmietol dom predať. Výsledkom je bizarná obchádzka, ktorá dopravným zápcham nepomôže.

slovakia

left justify in out

Nová cesta bola otvorená 2. decembra. O veľkú slávu však nešlo, píše server Novinky.cz. V ceste desaťprúdovej komunikácie totiž stojí veľký panelák, s majiteľom ktorého sa úrady nedokázali dohodnúť na odkúpení. Situácia je o to bizarnejšia, že v starom panelovom dome už dlhé roky nikto nebýva. 

 

Úrady namiesto zdĺhavého vyjednávania o výške ceny rozhodli problém riešiť po svojom. Okolo domu postavili menšie dvojprúdové obchádzky. Tým pádom však široká cesta stráca zmysel. Podľa serveru Sina.com sa úradníci budú ďalej snažiť o odkúpenie, nebudú to však mať ľahké. 

 

V ríši stredu sa totiž rozmohol fenomén, ktorému Číňania hovoria Ting-c' chu a dal by sa preložiť ako prišpendlený dom. Majitelia takýchto domov sa snažia vyšponovať čo najvyššie cenu, za ktorú nemovitosť predajú a tvrdohlavo odmietajú akúkoľvek dohodu. Spory sa tak môžu ťahať mnoho rokov a úradom alebo investorom neostane nič iné, iba taký dom obostavať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies