Túžba po slobode je silnejšia než čokoľvek: Krava ušla z bitúnku a teraz žije na opustenom ostrove

NETKY.SK • 20 Február 2018, 15:30 • 2 min
Túžba po slobode je silnejšia než čokoľvek: Krava ušla z bitúnku a teraz žije na opustenom ostrove

Krava doslova "zvalcovala" všetko, čo jej stálo v ceste, aby mohla svoj život prežiť na slobode.

slovakia

left justify in out

Hovorí sa, že keď niečo veľmi chceme, určite to dosiahneme. A zrejme je v tom kus pravdy. Motiváciu by sme mohli hľadať aj v zvieracej ríši a to priamo u našich severných susedov. Istá poľská krava totiž získala popularitu po tom, čo chovateľ uverejnil bizarný prípad jej úteku z bitúnku.

 

Ktovie, čo sa zvieraťu preháňalo hlavou pred tým, ako sa uchýlilo k zúfalému činu. Zrejme vycítilo, aký osud by ho tu stretol, preto sa rozhodlo tomu postaviť. Pán Lukasz, majiteľ odvážnej kravy, zverejnil na sociálnej sieti neuveriteľný príbeh.

 

Zviera sa evidentne chcelo dostať na slobodu za každú cenu a prekonalo všetko, čo sa mu postavilo do cesty. Nevydržal to oceľový plot a dokonca ani samotný majiteľ, ktorému splašená krava zlomila ruku, keď sa pokúšal zabrániť jej v opustení pozemku. Čo však bolo najviac zarážajúce, podarilo sa jej preplávať jazero, vďaka čomu sa dostala na opustený ostrov, kde sa zdržiava doposiaľ.

 

Ako uviedol pán Lukasz, momentálne nie je možné sa k nej priblížiť, pretože bezhlavo útočí na každého, kto sa v jej blízkosti objaví. Po týždni márnych pokusov vzdal svoje snahy a rozhodol sa nechať kravu žiť svoj život podľa jej predstáv.

 

Prípad strhol na seba veľkú pozornosť médií a to až do takej miery, že sa ním zaoberali aj poľskí politici, pričom zvieraťu udelili azyl. A právom. Po všetkých prekážkach, ktoré krava prekonala si zaslúži žiť slobodne.

 

img

Zdroj: Facebook



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies