Tuskov hovorca: Mimoriadny summit EÚ o utečencoch sa neplánuje

NETKY.SK • 6 September 2015, 14:20 • 2 min
Tuskov hovorca: Mimoriadny summit EÚ o utečencoch sa neplánuje

BRUSEL - Napriek rastúcemu tlaku na usporiadanie mimoriadneho summitu EÚ na tému utečeneckej krízy sa takáto schôdzka momentálne neplánuje.

slovakia

left justify in out

Agentúre DPA to dnes povedal hovorca predsedu Európskej rady Donalda Tuska.

 

Ďalej uviedol, že problematika migrácie bude na programe najbližšieho pravidelného summitu v dňoch 15. a 16. októbra. Okrem toho téme migrácie bude venovaných viacero ďalších rokovaní na európskej úrovni. Jedným z nich je mimoriadne stretnutie ministrov spravodlivosti a vnútra EÚ 14. septembra a summit hláv štátov a vlád európskych a afrických krajín, ktorý sa uskutoční v polovici novembra na Malte.

 

Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák v sobotu po skončení dvojdňového neformálneho zasadania ministrov zahraničných vecí EÚ v Luxemburgu povedal, že požiadavky na usporiadanie mimoriadneho summitu EÚ k riešeniu utečeneckej krízy pribúdajú. Dnes túto požiadavku prostredníctvom svojej hovorkyne zopakoval rakúsky kancelár Werner Faymann, podľa ktorého sa vrcholná schôdzka musí konať ešte v septembri.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies