Tusk zvolal na utorok eurosummit, Juncker sa už radí s lídrami krajín eurozóny

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 08:19 • 2 min
Tusk zvolal na utorok eurosummit, Juncker sa už radí s lídrami krajín eurozóny

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes krátko pred polnocou vydala oficiálne vyhlásenie, podľa ktorého berie na vedomie a rešpektuje výsledok referenda v Grécku.

slovakia

left justify in out

Predseda EK Jean-Claude Juncker v správe pre médiá oznámil, že už v priebehu tohto večera začal a v pondelok bude pokračovať s konzultáciami s lídrami 18 členských krajín eurozóny. Rovnako bude hovoriť aj s predsedami ostatných inštitúcií EÚ. V pondelok dopoludnia ho čaká konferenčný hovor na linke s predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom, predsedom Euroskupiny Jeroenom Dijsselbloemom a šéfom Európskej centrálnej banky (ECB) Mariom Draghim.

 

Okrem toho má Juncker v úmysle v utorok vystúpiť s prejavom ohľadom situácie v Grécku po referende pred poslancami Európskeho parlamentu na ich plenárnom rokovaní v Štrasburgu.

 

Predseda Európskej rady Donald Tusk medzitým dnes večer potvrdil informáciu, že v utorok večer sa uskutoční ďalší mimoriadny summit eurozóny. Najvyšší lídri krajín menovej únie budú diskutovať o gréckej dlhovej kríze po tom, ako výsledky nedeľňajšieho referenda v Grécku potvrdili, že väčšina gréckych voličov odmieta veriteľmi navrhované podmienky finančnej pomoci.

 

"Zvolal som eurosummit na utorok večer na 18.00 h, aby sme prerokovali situáciu po referende v Grécku," oznámil Tusk prostredníctvom svojho účtu na Twitteri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies