Turistom sa najviac páčil wellness a termálna voda

NETKY.SK • 25 August 2011, 13:22 • 2 min
Turistom sa najviac páčil wellness a termálna voda

Turistom sa najviac páčil wellness a termálna voda

slovakia

left justify in out

img

Najobľúbenejšou turistickou atrakciou Nitrianskeho kraja sa stal aj tento rok Wellness Hotel Patince. Vyplýva to z výsledkov hlasovania v súťaži, ktorú už po druhý raz vyhlásilo Regionálne združenie Váh-Dunaj-Ipeľ (RZ VDI). Do hlasovania sa zapojilo 1179 ľudí, ktorí svojej hlasy odovzdávali prostredníctvom internetovej stránky www.regionnitra.sk alebo vhodením hlasovacieho lístka do urien, ktoré sa nachádzali v obchodnom centre Max v Nitre.
      Víťaz súťaže Wellness Hotel Patince získal 404 hlasov. Podľa slov jeho generálneho riaditeľa Vincenta Andraška opätovné víťazstvo v súťaži znamená, že wellness pobyty sú medzi Slovákmi čoraz obľúbenejšie. „S návštevnosťou sme tento rok spokojní. Na rozdiel od letných kúpalísk, nám nahrávalo aj nie celkom pekné počasie, kvôli ktorému sme boli pre turistov zaujímavejší,“ uviedol.
      Na druhom mieste skončilo termálne kúpalisko Vadaš v Štúrove s 228 hlasmi. Tretiu priečku obsadil nováčik súťaže Zámok Topoľčianky, za ktorý hlasovalo 162 ľudí. V rebríčku obľúbených turistických atrakcií Nitrianskeho kraja pokračuje Nitrianska kalvária s jej etnografickým misijným múzeom, Skanzen Slovenského poľnohospodárskeho múzea, Kúpalisko Margita-Ilona, Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, termálne kúpalisko Thermal Kesov a Tekovské múzeum v Leviciach.
      „Súťaž sme vyhlásili 4. júla a trvala do 14. augusta. Zúčastnili sa jej obyvatelia takmer z celého Nitrianskeho kraja a dokonca aj z iných regiónov, čo nás veľmi teší. Znamená to, že tá snaha zviditeľňovať turistické atrakcie v rámci Nitrianskeho kraja a Slovenska sa aj takouto formou podarila,“ skonštatoval riaditeľ RZ VDI Daniel Balko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies