Turecký prezident varuje pred zrážkou civilizácii

NETKY.SK • 16 Január 2015, 19:38 • 2 min
Turecký prezident varuje pred zrážkou civilizácii

ANKARA - Turecký prezident Recep Erdogan v piatok v reakcii na minulotýždňové teroristické útoky vo Francúzsku varoval pred hroziacim konfliktom civilizácií.

slovakia

left justify in out

Erdogan počas prejavu v Ankare poukázal na fakt, že týždenník Charlie Hebdo, ktorý sa stal terčom útoku ozbrojencov, bol známy svojimi provokatívnymi publikáciami, a to najmä na islam. Dlhoročnému lídrovi prevažne moslimskej krajiny sa taktiež nepáči, že francúzske úrady nezastavili partnerku páchateľa druhého parížskeho útoku na kóšer obchod a umožnili jej prísť do Turecka, odkiaľ pokračovala do Sýrie. Turecký expremiér sa vyjadril aj k tohtotýždňovému niekoľkomiliónovému vydaniu Charlie Hebdo. Podľa jeho slov to nemá nič spoločné so slobodou prejavu, ale ide o "terorizovanie slobôd iných".

 

"Sledujeme s veľkým znepokojením útoky na islam skryté za útokom na satiristický magazín vo Francúzsku. Napriek všetkému nášmu úsiliu sa teória o zrážke civilizácií prebúdza k životu," povedal Erdogan a pokračoval kritikou francúzskych úradov na margo uniknutej partnerky páchateľa rukojemníckej drámy v židovskom obchode: "Hovoria o ľuďoch, ktorí idú cez Turecko, no najprv by sa mali naučiť, ako kontrolovať pasy, keď títo ľudia opúšťajú ich vlastnú krajinu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies