Turecko je účastníkom krviprelievania v Sýrii

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 12:10 • 2 min
Turecko je účastníkom krviprelievania v Sýrii

Turecko je účastníkom krviprelievania v Sýrii - Politika Sýrsky prezident Bašár Asad obvinil Turecko z podpory síl, ktoré sa ho snažia zvrhnúť, a zasahovania do vnútorných vecí jeho krajiny. Turecký premiér Tayyip Erdogan podľa neho spravil z Turecka účas

slovakia

left justify in out

img

Sýrsky prezident Bašár Asad obvinil Turecko z podpory síl, ktoré sa ho snažia zvrhnúť, a zasahovania do vnútorných vecí jeho krajiny. Turecký premiér Tayyip Erdogan podľa neho spravil z Turecka účastníka krviprelievania v Sýrii. Asad to uviedol pre dnešné vydanie tureckého denníka Cumhuriyet.
      "Turecko poskytlo všetky druhy logistickej podpory teroristom zabíjajúcich našich ľudí," povedal Asad.
      Sýrsky líder ďalej obvinil tureckého premiéra z "pokrytectva", keďže podľa jeho slov presadzuje v regióne náboženskú agendu a presviedča Damask k zavedeniu politických reforiem, a zároveň ignoruje zabíjanie a demokratické deficity v štátoch Perzského zálivu.
      V prvej časti rozhovoru publikovanom v utorok Asad uviedol, že ho mrzí zostrelenie tureckého lietadla minulý mesiac. Zopakoval pritom oficiálny postoj Damasku, že sýrske sily nepoznali príslušnosť vojenského lietadla v čase zostrelenia.
      Turecký minister zahraničných vecí Ahmet Davutoglu v reakcii odmietol Asadove vyjadrenia ako lži a uviedol, že neverí v jeho ľútosť nad zostrelením stroja.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies