Trump údajne požiada Merkelovú o radu, ako rokovať s Putinom

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 11:19 • 2 min
Trump údajne požiada Merkelovú o radu, ako rokovať s Putinom

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump požiada nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú o radu, ako rokovať so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov Trumpovej administratívy.

slovakia

left justify in out

Merkelová navštívi Biely dom v utorok 14. marca. Pôjde o jej prvú schôdzku s Trumpom od jeho nástupu k moci 20. januára. Podľa očakávania budú štátnici okrem iného diskutovať o výdavkoch Nemecka na obranu v rámci Severoatlantickej aliancie, konflikte na Ukrajine, sýrskych utečencoch či Európskej únii.

 

obrazok

 

Podľa nemenovaných predstaviteľov Trumpovej administratívy by si ale prezident rád vypočul Merkelovej skúsenosti z rokovaní s Putinom. Taktiež ju požiada o radu, akú najužitočnejšiu úlohu by mali USA zohrať pri súčasnom diplomatickom úsilí o vyriešenie konfliktu na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies