Trump šiel skontrolovať škody po hurikáne, ktorý spustošil celú Floridu

NETKY.SK • 15 September 2017, 07:34 • 2 min
Trump šiel skontrolovať škody po hurikáne, ktorý spustošil celú Floridu

WASHINGTON - Prezident USA Donald Trump navštívil dnes americký štát Florida, aby sa stretol s ľuďmi postihnutých vyčíňaním hurikánu Irma a vyslovil poďakovanie tamojším záchranným službám.

slovakia

left justify in out

Trumpa sprevádzala jeho manželka Melania a tiež viceprezident Mike Pence, informovala spravodajská stanica BBC. Najskôr sa zastavili v meste Fort Myers, kde Trump novinárom poskytol krátke vyhlásenie.

 

V ňom poďakoval záchranárom, ktorí sa podľa neho pričinili o to, že hurikán spôsobil len "veľmi nízky počet" obetí. Následne Trump zamieril do mesta Naples na západnom pobreží Floridy, kde sa stretol s občanmi a rozdával jedlo a pitnú vodu.

 

Počas dnešného dňa chválil americký prezident floridského guvernéra Ricka Scotta za jeho rýchlu reakciu na vyčíňanie hurikánu a odporučil mu, aby sa uchádzal aj o kreslo v americkom federálnom Senáte.

 

Hurikán Irma najskôr minulý týždeň zasiahol Karibik, odkiaľ sa ešte cez víkend presunul na Floridu. Doposiaľ sú v tomto a okolitých amerických štátoch bez elektriny vyše štyri milióny ľudí. Dovedna si Irma vyžiadala prinajmenšom 55 životov, pripomenula BBC.

 

Podľa správ amerických médií bola zničená či poškodená približne štvrtina domov na súostroví Florida Keys. Materiálne škody by sa pritom na Floride mohli vyšplhať až na desiatky miliárd dolárov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies