Trump reaguje na útok Meryl Streep: Jedna z najpreceňovanejších herečiek v Hollywoode

NETKY.SK • 9 Január 2017, 17:00 • 2 min
Trump reaguje na útok Meryl Streep: Jedna z najpreceňovanejších herečiek v Hollywoode

NEW YORK – Budúci prezident USA Donald Trump zareagoval na útok herečky Meryl Streepovej, ktorá sa do neho pustila počas odovzdávania cien Zlatý Glóbus.

slovakia

left justify in out

„Meryl Streep, jedna z najpreceňovanejších herečiek v Hollywoode, ma síce nepozná, ale zaútočila na mňa minulú noc na Zlatých Glóbusoch. Je to slúžka Hillary, ktorá útržila obrovskú prehru,“ napísal Trump na sociálnej sieti.

 

„Po stý raz, nikdy som „nezosmiešňoval“ postihnutého reportéra (nikdy by som to nespravil), jednoducho som ho „ponížil“ keď úplne zmanil 16 rokov starý príbeh, ktorý napísal, aby ma ukázal v zlom svetle. Iba ďalšie nečestné médiá,“ dodal Trump.

 

 

 

Americká filmová hviezda Meryl Streepová v noci nadnes  kritizovala novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa za jeho výroky na adresu rôznych skupín obyvateľstva vrátane cudzincov a novinárov.

 

Streepová vo svojom ďakovnom prejave po tom, ako si v nedeľu na slávnostnom večere udeľovania Zlatých glóbusov prevzala cenu Cecila B. DeMilleho za celoživotné dielo opäť kritizovala Trumpa za znevažovanie telesne postihnutého reportéra denníka New York Times Sergea F. Kovaleskeho, ktorého vlani na predvolebnom mítingu v Južnej Karolíne zosmiešňujúco imitoval. Novozvoleného prezidenta však vo svojom príhovore ani raz nemenovala.

 

Americká filmová hviezda tiež vyzvala prítomných v publiku, aby bojovali za slobodu tlače, ktorá pôsobí ako brzda Trumpovej moci.

 

V očakávaní protiúderu od Trumpových priaznivcov Streepová povedala aj to, že Hollywood je plný cudzincov a "keď ich vykopnete, nebudete sa mať okrem amerického futbalu a zmiešaných bojových umení na čo pozerať".

 

 

V reakcii na herečkine slová Trump v krátkom telefonickom rozhovore pre New York Times uviedol, že Streepovej kritiku očakával a herečku označil za "milovníčku" svojej súperky, bývalej demokratickej kandidátky na prezidenta Hillary Clintonovej.

 

"Ľudia stále opakujú, že som mal v úmysle uťahovať si z telesného postihnutia toho reportéra, akoby Meryl Streepová a ďalší vedeli čítať moje myšlienky. Nič také som neurobil," povedal Trump, ktorý popiera, že si z Kovaleskeho vlani na predvolebnom mítingu v Južnej Karolíne uťahoval a imitoval jeho držanie tela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies