Trump odškodní študentov svojej univerzity

NETKY.SK • 1 Apríl 2017, 07:15 • 2 min
Trump odškodní študentov svojej univerzity

SAN DIEGO - Spor medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a študentmi jeho niekdajšej internetovej "univerzity" sa skončil urovnaním. Súd v kalifornskom San Diegu schválil dohodu o odškodnení študentov vo výške 25 miliónov dolárov, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Súd tak podľa nej ukončil takmer sedem rokov trvajúci spor v prípade vzdelávacej spoločnosti Trump University, ktorej študenti sa cítili byť podvedení.

 

Trumpova spoločnosť ponúkala rôzne podnikateľské kurzy úspešnosti. Fungovala v rokoch 2005-2010, potom sa premenovala na Trump Entrepreneur Initiative.

 

Tým, že spoločnosť mala v názve slovo "univerzita", sa študenti mylne domnievali, že ide o akreditovanú vysokú školu. Spoločnosť podľa študentov taktiež nepravdivo propagovala, že Trump osobne vyberal školiteľov.

 

Právni zástupcovia poškodených oznámili, že ich klienti dostanú späť najmenej 90 percent z peňazí, ktoré vložili do spoločnosti. Podaní bolo zhruba 3730.

 

Trump celý čas tvrdil, že na urovnanie sporu nikdy nepristúpi. Po novembrovom zvolení za prezidenta však uzavrel dohodu o odškodnení. Tvrdil, že nemá čas na súdy, hoci vyjadril presvedčenie, že by ich vyhral. V rámci dohody sa oficiálne k žiadnemu previneniu nepriznal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies