Trnava privíta v zápase mesiaca Žilinu, Janečka: Teší ma, že Spartak je na čele

NETKY.SK • 24 November 2017, 17:02 • 2 min
Trnava privíta v zápase mesiaca Žilinu, Janečka: Teší ma, že Spartak je na čele

TRNAVA - Tridsaťštyriročný rodák z Levoče strávil v Spartaku viac ako tri roky. V červeno-čírnom drese nastúpil do 111 duelov, v ktorých nastrieľal dva presné zásahy. Jeden z nich bol aj do siete Žiliny, počas prvého ligového stretnutia na novom štadióne.

slovakia

left justify in out

Vtedajšie mužstvo viedol dočasne Branislav Mráz. Spartakovci zvíťazili 2:0, o druhý gól sa postaral Aldo Baez. Po viac ako dvoch rokoch je však situácia na oboch stranách rozdielna. Kým andeli vedú ligový pelotón, žlto-zelení ich zo štvrtej priečky stíhajú s deväťbodovým mankom.

 

"Zápasy proti Žiline boli vždy kvalitne vyhecované. Určite to bude podobné i teraz. Na spomínané súboje mám len dobré spomienky. Dokonca sa mi proti ním aj gólovo darilo. V Spartaku, ale aj vo ViOn-e a naposledy v drese Karvinej, sa mi podarilo streliť presný zásah. Ide o veľmi kvalitného a nepríjemného súpera," uviedol Marek Janečka, ktorý nosil i kapitánsku pásku na ľavom rukáve.

 

Isté je, že zverenci Nestora El Maestra nebudú pokračovať vo fantastickej, trinásťzápasovej šnúre bez prehry. V lige ťahali za kratší koniec po deviatich stretnutiach, keď naposledy zaváhali na Pasienkoch proti Slovanu.

 

img

"Každá séria sa raz skončí. Mrzí ma, že táto sa skončila prehrou v derby, ale Spartak sa určite na Žilinu pripraví. Aktuálne je to pre nich najdôležitejší duel. Stále má slušný náskok, takže derby už nerieši," pokračuje defenzívny univerzál.

 

Oba celky na seba narazia v stotridsiatom súboji. Bilancia je naklonená na stranu šošonov, ktorí tri body získali v štyridsiatich ôsmich prípadoch, spartakovci v štyridsiatich šiestich. Mužstvá sa zmierlivo rozišli 34x.

 

"Viem, že Spartak prehral so Žilinou a so Slovanom dokonca dvakrát v tejto sezóne. Prvý súboj som nevidel, no bude na nich platiť súbojovosť a agresivita. Nikdy ju nemali radi, viackrát sa na ňu sťažovali. Je to veľká zbraň ako ich poraziť. Samozrejme, treba zužitkovať kvalitné brejky do otvorenej obrany," prízvukuje pred duelom Marek Janečka.

 

Tradičný bohatý program vo fanshope  

Ako pred každým domácim zápasom, tak i pred Žilinou sa priaznivci andelov môžu tešiť na bohatý program. Najmenší si vo fanshope, v rámci projektu Futbalmania, otestujú tvrdosť svojej strely, postarajú sa o ne animátorky. Okrem toho bude pripravená špeciálna fotostena a príde hosť Tomas Castellani, ktorý predvedie svoje maliarske umenie. To všetko od 13.00 hod.

 

Zápas mesiaca so Žilinou má v sobotu výkop o 15.00 hod.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies