Triumf Osakovej, S.Williamsová nazvala rozhodcu podvodníkom

NETKY.SK • 9 September 2018, 12:28 • 2 min
Triumf Osakovej, S.Williamsová nazvala rozhodcu podvodníkom

NEW YORK - Naomi Osaková sa stala prvou japonskou tenisovou grandslamovou šampiónkou v histórii. Vo finále dvojhry na US Open zvíťazila ako nasadená dvadsiatka nad šesťnásobnou newyorskou šampiónkou Američankou Serenou Williamsovou 6:2, 6:4.

slovakia

left justify in out

 Z New Yorku si odnáša prémiu 3,8 milióna dolárov pred zdanením a 2000 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní bude figurovať na siedmom mieste - najvyššie v kariére.

Serena Williamsová, dvadsaťtrinásobná víťazka podujatí veľkej štvorky, nevyužila šancu vyrovnať absolútny rekord Austrálčanky Margaret Courtovej. V druhom sete v návale frustrácie rozbila raketu. Empajrový rozhodca Carlos Ramos ju potrestal odňatím fiftínu, Po tom, ako Ramosa nazvala podvodníkom, bývalá svetová jednotka stratila gem a Osaková sa ujala vedenia 5:3. Japonka už šancu na titul z rúk nepustila. Z New Yorku si odnáša prémiu 3,8 milióna dolárov pred zdanením a 2000 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní bude figurovať na siedmom mieste - najvyššie v kariére.

Serena Williamsová nevyužila šancu stať sa štvrtou tenistkou v Open ére, ktorá po materskej prestávke vybojovala grandslamovú trofej. Mama ročnej dcérky Alexis Olympie absolvovala vlani v septembri komplikovaný pôrod, bola v ohrození života a musela sa podrobiť urgentnej operácii, V priebehu desiatich mesiacov sa dokázala vrátila medzi špičku, no v júlovom finále Wimbledonu nestačila na Nemku Angelique Kerberovú a na treťom grandslamovom turnaji po comebacku na Osakovú.

Mladšia zo sestier Williamsových v úvodnom geme otočila z 0:30 a udržala si podanie, Osaková však v ďalších minútach získala päť gemov za sebou a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Japonka hrala rýchlo a agresívne, výborne podávala a mala navrch aj v dlhších výmenách. Američanka dostala už v prvom sete varovanie za nepovolený koučing.

V druhom dejstve za stavu 2:1 prelomila podanie Osakovej, no následne po dvoch dvojchybách stratila servis a zdemolovala raketu. Od empajrového rozhodcu dostala penalizáciu. "To je neuveriteľné. V živote som nepodvádzala a dlžíte mi ospravedlnenie," čertila sa Američanka, ktorá nedokázala udržať na uzde svoje emócie a rozhodcu nazvala podvodníkom. Ramos jej za stavu 3:4 udelil trestný gem. Američanka si so slzami v očiach v ďalšej hre udržala servis, no Osaková už dotiahla zápas do úspešného konca. Serena Williamsová po skončení duelu nepodala Ramosovi ruku a ukázala smerom k nemu varovný prst.

 

ženy - dvojhra - fiuáke:

Naomi Osaková (20-Jap.) - Serena Williamsová (17-USA) 6:2, 6:4

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies