Trh s pochutinami na Slovensku rastie, predaje dosiahli takmer 100 miliónov eur

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 15:45 • 2 min
Trh s pochutinami na Slovensku rastie, predaje dosiahli takmer 100 miliónov eur

BRATISLAVA - Obľúbenosť slaných snackov a pochutín na slovenskom trhu rastie. Viedla v roku 2016 k celkovým maloobchodným tržbám na úrovni takmer 100 miliónov eur ročne. Táto kategória sa v SR radí medzi 10 najpredávanejších potravinárskych kategórií. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu spoločnosti Nielsen na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Slovenskí spotrebitelia podľa prieskumu vlani nakúpili v maloobchode 16,2 miliónov kilogramov slaných pochutín, čo v porovnaní s predchádzajúcim rokom zodpovedá 5-% nárastu.

 

Najväčšiu časť kategórie, takmer jednu tretinu tržieb, tvoria slané zemiakové čipsy, ktorým sa v medziročnom porovnaní darilo najviac. Navýšili tržby až o 11 % a "potiahli" celú kategóriu.

 

Darilo sa aj segmentu tyčiniek, praclíkov a chlebových čipsov, ktorý tvorí až pätinu tržieb a zaznamenal 6-% medziročný nárast.

 

Extrudovaných slaných produktov sa predalo za 18,2 milióna eur, pričom táto kategória zaznamenala medziročný nárast o 4 %, čo je mierne pomalšie tempo rastu oproti čipsom, tyčinkám a praclíkom. Naopak, tretiemu najvýznamnejšiemu segmentu z hľadiska tržieb - slaným orieškom, ktoré sú zároveň najdrahším segmentom slaných pochutín, sa nedarilo a zaznamenali pokles o 4 %.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies