Tréneri Ruska a Švédska neočakávajú reprízu extempore

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 09:19 • 2 min
Tréneri Ruska a Švédska neočakávajú reprízu extempore

OSTRAVA - Asistent trénera švédskej hokejovej reprezentácie Rikard Grönberg neočakáva vo štvrtok v zápase s Ruskom zopakovanie extempore s Olegom Znaroksom z minuloročného semifinále svetového šampionátu v Minsku.

slovakia

left justify in out

Ruský kouč s lotyšskými koreňmi a nemeckým občianstvom vlani ukázal Grönbergovi, že ho podreže. Znaroks túto verziu odmietal a tvrdil, že ho len bolelo v krku. Disciplinárka však mala iný názor a trénerovi zbornej uložila dištanc na finálový duel, ktorý sledoval iba z lóže. V semifinálovom súboji MS 2014 atakoval 11 sekúnd pred koncom Mikael Backlund útočníka Sergeja Plotnikova, za čo si vyslúžil trest na 5 minút plus do konca zápasu. Znaroks po zákroku dlho pokrikoval na Grönberga, hádku ešte vyostrilo gesto kouča Ruska, ktoré odhalili opakované televízne zábery.
"Nečakám žiaden incident, všetko sa rozhodne na ľade. Bude to dobrý zápas, aj keď atmosféra bude opäť napätá," uviedol Grönberg. V podobnom duchu sa vyjadruje aj Znaroks: "Na minuloročný incident vôbec nemyslím a určite nebude mať žiadny vplyv na prípravu proti Švédom."


Súboje Ruska so Švédskom sú vždy vypäté, inak to nebude ani tentoraz a očakáva sa vyrovnaný zápas. Zborná pred rokom v Minsku zdolala "tri korunky" v súboji o postup do finále 3:1. "Pre nás je ostravský duel veľkou výzvou. Bude to dobrý hokej," doplnil Grönberg.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies