Tréner Ekvádoru nehádže vinu za vyradenie na rozhodcu

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 10:26 • 2 min
Tréner Ekvádoru nehádže vinu za vyradenie na rozhodcu

RIO DE JANEIRO - Tréner ekvádorskej futbalovej reprezentácie Reinaldo Rueda síce nazval červenú kartu pre jeho zverenca Antonia Valenciu v stredajšom zápase na majstrovstvách sveta proti Francúzsku (0:0) nešťastným rozhodnutím, ale z vyradenia neviní rozhodcu.

slovakia

left justify in out

Hlavný arbiter spomenutého duelu v E-skupine, ktorý sa uskutočnil na slávnej Maracane v Riu de Janeiro, Noumandiez Doué z Pobrežia Slonoviny, vylúčil krátko po polčasovej prestávke krídelníka Manchestru United za šľapák na Lucasa Digneho. Zákrok bol tvrdý, ale rozhodca nemusel Ekvádorčana poslať predčasne pod sprchy. Kolumbijský kouč nehanil rozhodcu ani za to, že úder lakťom Francúza Mamadoua Sakha do tváre protihráča Oswalda Mindu už v úvode stretnutia zostal nepovšimnutý. Ekvádor bol pritom pred týmto súbojom reálne v hre o postup do osemfinále. Za určitých okolností mu stačila na prienik do vyraďovacej časti turnaj aj remíza.

 

"Niektoré verdikty rozhodcu boli v prospech súpera, čo je trochu poľutovaniahodné. Verím, že príslušná komisia správne vyhodnotí správanie tohto arbitra, ale na veci to už nič nezmení. Stalo sa a my sme zostali pred bránami osemfinále," povedal 57-ročný rodák z Cali a pridal aj hodnotenie merania síl s "Les bleus": "Bolo nesmierne náročné hrať proti kvalitnému súperovi v početnej nevýhode. Francúzi majú skvelý tím. Napriek tomu sme takmer dokázali zvíťaziť." 

 

Mužom zápasu bol ekvádorský brankár Alexander Domínguez, ktorý zneškodnil trinásť striel hráčov "galského kohúta". Väčšinou predviedol akrobatické zákroky na hranici možností. "Treba povedať, že stretnutie sa zlomilo, keď sme prišli o vylúčeného hráča. Od tohto momentu to bolo pre nás veľmi ťažké. Viac k tomu nepoviem," vyhlásil gólman klubu LDU Quito. Ekvádor sa nestal ôsmou krajinou z Latinskej Ameriky po Mexiku, Kolumbii, Kostarike, Brazílii, Čile a Argentíne, ktorá postúpila do osemfinále MS 2014. Francúzsko doplnilo svojich troch európskych "kolegov" vo "vyraďovačke". Medzi šestnástku najlepších sa prebojovali zo starého kontinentu aj Holandsko, Grécko a Švajčiarsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies