Trápiaci sa Fred má naďalej dôveru trénera, zastal sa ho aj Silva

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 13:47 • 2 min
Trápiaci sa Fred má naďalej dôveru trénera, zastal sa ho aj Silva

BRASÍLIA - Médiami kritizovaný brazílsky útočník Fred bude aj v pondeľňajšom zápase Brazílie proti Kamerunu na futbalových MS v základnej zostave domácich "kanárikov".

slovakia

left justify in out

Kanonier Fluminense zostáva prvou voľbou reprezentačného trénera Luiza Felipeho Scolariho aj napriek tomu, že stále je iba tieňom hráča, ktorý žiaril na vlaňajšom Pohári konfederácií.

 

Tam strelil rovnako ako jeho kolega z národného tímu Neymar päť gólov a výrazne prispel k triumfu Brazílie na podujatí, ktoré bolo hernou i organizačnou predprípravou na svetový šampionát. Krátko potom však Fred utrpel komplikované zranenie kolena a od toho momentu iba hľadá formu spred roka. V doterajšom priebehu MS sa skôr prezentoval v negatívnom svetle, keď v pokutovom území teatrálne padol po zákroku Chorváta Lovrena a "vyrobil" tak pokutový kop v úvodnom stretnutí turnaja.

 

Trápiaci sa útočník má napriek tomu podporu svojich spoluhráčov. Kapitán Thiago Silva si myslí, že Fred je stále platným hráčom pre tím. "Nemali by ste ho súdiť podľa počtu strelených gólov. Jeho úlohou je aj viazať na seba súperových hráčov a uvoľniť tak priestor pre Neymara či ďalších našich ofenzívnych hráčov. Som presvedčený, že čoskoro začne aj skórovať. Ani na Pohári konfederácií nedal gól v prvých dvoch zápasoch a potom ich strelil päť," povedal brazílsky stopér na adresu Freda.

 

Brazílii stačí na postup do osemfinále proti Kamerunu aj remíza, zápas sa začína v pondelok o 18.00 SELČ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies