Tragický požiar v Rusku: Horela súkromná klinika, najmenej 12 obetí

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 14:24 • 2 min
Tragický požiar v Rusku: Horela súkromná klinika, najmenej 12 obetí

MOSKVA - Najmenej 12 obetí si vyžiadal požiar, ktorý v noci nadnes vypukol na súkromnej klinike pre terapiu závislých v meste Sterlitamak v ruskom Baškirsku.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra Interfax s odvolaním sa na oficiálne zdroje, na telách obetí - desiatich mužov a dvoch žien - sa nenašli nijaké stopy násilia, takže sa predpokladá, že zomreli na následky otravy oxidom uhoľnatým.

 

Z doterajších poznatkov vyšetrovateľov vyplýva, že okná kliniky sa zvnútra nedali otvoriť, na niektorých boli mreže a dvere boli kovové.

 

V Rusku došlo v minulosti už k viacerým požiarom v zdravotníckych zariadeniach, na psychiatrických klinikách alebo v domovoch pre seniorov, v ktorých uzavreté okná či dvere znemožnili útek pred plameňmi. V apríli 2013 pri požiari v psychiatrickej liečebni v mestečku Ramenskij, severne od Moskvy, zomrelo 38 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies