Tragédia v zábavnom parku: Žena vypadla z horskej dráhy!

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 12:18 • 2 min
Tragédia v zábavnom parku: Žena vypadla z horskej dráhy!

HOUSTON - Žena vypadla v piatok večer počas jazdy z horskej dráhy v zábavnom parku Six Flags v texaskom Arlingtone a pád neprežila. Oznámila to televízia ABC a jej úmrtie potvrdila hovorkyňa parku Sharon Parkerová. Nepovedala však, ako k nehode došlo.

slovakia

left justify in out

Horská dráha nazvaná Texas Giant (Texaský obor) je označovaná za najvyššiu kovovú hybridnú horskú dráhu vo svete, dosahuje do výšky 14 poschodí (47 metrov) a klesá v uhle 79 stupňov. Do jej vozňa sa zmestí 24 cestujúcich. Dráhu otvorili v roku 1990 pôvodne ako celodrevenú, ale v roku 2010 prešla rekonštrukciou v hodnote 10 miliónov dolárov, vtedy nainštalovali kovové hybridné koľaje.

Agentúra Associated Press citovala očitú svedkyňu, ktorá stála pod atrakciou a videla ženu vypadnúť pri strmej jazde vozňa dolu, keď sa jej náhle otvorila kovová bezpečnostná zábrana. Podľa hovorkyne parku boli zdravotníci ihneď na mieste, ale žene už nebolo pomoci. Atrakciu uzavreli, kým nehodu dôkladne nevyšetria. V inom americkom zábavnom parku, v Ohiu, sa v piatok na vodnej atrakcii Shoot the Rapids prevrátil po jazde v protismere čln so siedmimi ľuďmi. Pri podobnej nehode plte v roku 1999 sa utopila mladá žena a 10 ľudia utrpeli zranenia, informovala agentúra Associated Press.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies