Tragédia na severe Španielska: Obrovská vlna strhla dvoch cyklistov, jeden chlapec sa zachránil!

NETKY.SK • 3 Február 2014, 12:08 • 2 min
Tragédia na severe Španielska: Obrovská vlna strhla dvoch cyklistov, jeden chlapec sa zachránil!

LUGO - Obrovská vlna strhla do mora dvoch mladých cyklistov na promenáde v severošpanielskom meste Foz na pobreží Atlantického oceánu. Informovala dnes o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu došlo v nedeľu. Kým 13-ročný chlapec sa stihol zachrániť na súši, jeho 15-ročný kamarát je stále nezvestný. Vyhliadky na to, že mladíka nájdu nažive, takmer nie sú.

Chlapci sa bicyklovali na pobreží na promenáde a vlna ich prekvapila. Veľké vlny, vysoké až do desať metrov, napáchali na atlantickom pobreží v severnom Španielsku a v niektorých častiach Portugalska cez víkend značné škody. Počasie osobitne postihlo baskickú metropolu San Sebastián, kde vlny zaplavili historické jadro mesta. Poškodili viaceré mosty a zariadenia na pláži.

V iných mestách záplavy zničili celé pobrežné promenády, strhli múry prístavov a voda vnikla do reštaurácií i hotelov. Počasie sa dnes zmiernilo, ale úrady naďalej varovali, aby sa ľudia nepribližovali k pobrežiu.






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies