Tour de France: Po útoku v Nice bude Tour pod ešte väčším dozorom

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 15:22 • 2 min
Tour de France: Po útoku v Nice bude Tour pod ešte väčším dozorom

BOURG-SAINT-ANDEOL - Teroristický útok vo francúzskom meste Nice sa podpísal pod ešte prísnejšie bezpečnostné opatrenia na Tour de France. Trinástu etapu TdF, ktorou bola časovka jednotlivcov na 37,5 km medzi mestami Bourg-Saint-Andeol a La Caverne du Pont-D’Arc, strážilo ešte viac policajtov, než tomu bolo v doterajšom priebehu podujatia.

slovakia

left justify in out

Štartu etapy predchádzala minúta ticha za obete útokov, spomienka im mala byť venovaná aj na večernom ceremoniáli, informovala oficiálna webstránka Tour. Po štvrtkovej tragédii v Nice uvažovali organizátori najslávnejšieho cyklistického etapového podujatia na svete dokonca aj o možnom zrušení piatkovej časovky.

 

"Hovorili sme s prefektom a políciou a zhodli sme sa, že preteky musia pokračovať. Nemali by sme podľahnúť tlaku ľudí, ktorí chcú, aby sme menili náš životný štýl. Etapa sa pôjde a chceme v nej vzdať česť obetiam útoku," uviedol riaditeľ pretekov Christian Prudhomme. "Nice poznáme veľmi dobre, veď tam každý rok v marci organizujeme preteky Paríž-Nice," dodal.

 

Francúzska polícia uviedla, že bezpečnostné opatrenia sa až o toľko nezmenia. "Sú maximálne už od začiatku Tour," oznámil portál franceblue.fr. Organizátori takisto rozhodli, že sa stíšia hlásatelia a ceremónie v cieli piatkovej etapy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies