Toto vás chytí za srdce: Malí chlapci žili priviazaní o strom niekoľko rokov

NETKY.SK • 27 August 2017, 11:20 • 2 min
Toto vás chytí za srdce: Malí chlapci žili priviazaní o strom niekoľko rokov

KOLYARI - Svet obletel dojímavý príbeh o dvoch malých chlapcoch. Tí totiž niekoľko rokov žili v krutých podmienkach. Chovali sa k nim horšie ako k zvieratám, dokonca museli byť priviazaní o strom. Takéto zverstvá im robila vlastná rodina, vraj aby nerobili problémy.

slovakia

left justify in out

Našťastie chlapcom svitá na lepšie časy. Podarilo sa ich zachrániť a zbaviť ich tak krutého utrpenia.

 

Osemročný Umesh je mentálne postihnutý a naviac má vážne zdravotné problémy so zrakom. Jeho rodičia zomreli pred piatimi rokmi na HIV.

 

Od tej doby sa o chlapca starali prarodičia, ktorí ho držali pripútaného v stajni ako dobytok. Keď ho nedržali v stajni bol priviazaný o nohu k stromu. Oblečené mal iba tričko a ležal na špinavej zemi. Skupina zamestnancov na ochranu detí ho ovšak zachránila.

 

"Umesh bol normálne dieťa do doby, než mal tri roky. Potom, čo mu zomreli rodičia sa začal chovať inak. Nemáme dosť peňazí na jeho liečbu. Je násilný a občas odchádza z domu bez povolenia.. Se starí a nemôžeme sa o neho starať. Preto sme ho priviazali, " povedala stará mama Peepi  Bai, ktorá má 75 rokov.

 

 

Zachrániť sa podarilo aj 11-ročného chlapca  menom Jim  Ram. Ten trpí detskou mozgovou obrnou, má deformované nohy a trpí aj psychickými poruchami. K stromu ho priviazal vlastný otec vždy úplne nahého tesne pred tým, než odišiel do práce. Chlapec tak trávil aj niekoľko hodín a musel čakať, kým sa jeho otec vráti z práce. "V minulosti si už ublížil a aby som sa vyhol problémom priviazal som ho každý deň k stromu," povedal otec-tiran Huma Raan.

 

Kvôli deformovanej nohe sa chlapec nedokáže postaviť, takže ho zamestnanci úradu museli odniesť na rukách.

 

Dúfame, že obaja chlapci už budú mať len lepší život.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies