VIDEO Toto je jedna z najdesivejších vĺn akú kedy natočili

NETKY.SK • 31 Január 2015, 20:30 • 2 min
VIDEO Toto je jedna z najdesivejších vĺn akú kedy natočili

MAUI – O sile mora či oceánu bolo napísaných bezpočet kníh a natočených mnoho filmov. Po zhliadnutí tohto krátkeho videa ľahko pochopíte prečo.

slovakia

left justify in out

Takýto desivý obraz sa naskytol filmárovi Giorovi Korenovi na slávnej surferskej destinácii na Hawaji v Maui. Na videu môžete jasne vidieť ako sa surferi rýchlo potápajú pod hladinu, aby si zachránili život pred touto obrovskou stenou vody s ničivou silou akú si len ťažko dokážete predstaviť.

Nenechajte sa zmiasť tým čo vidíte, títo surferi nepatria medzi žiadnych nováčikov, ktorí plávajú za svojim inštruktorom. Túto oblasť na severe havajského ostrova Maui volajú aj Čeľuste (podľa rovnomenného filmu), lebo najmä v období medzi decembrom a marcom je tu more nepredvídateľné a zrazu sa môžu sformovať vlny, ktoré dosahujú až 18 metrovú výšku. Sem chodia len tí najlepší surferi sveta a tí dobre vedia, že takáto vlna vás môže veľmi ľahko zabiť či vážne zraniť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies