Totkovič asistentom v Skalici, v MFK Lietava, Hajdúch i Chren

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 12:55 • 2 min
Totkovič asistentom v Skalici, v MFK Lietava, Hajdúch i Chren

BRATISLAVA - Nováčik najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Skalica posilňuje realizačný tím i káder mužstva. Nový český hlavný tréner na Záhorí Aleš Křeček si už vybral aj svojho asistenta.

slovakia

left justify in out

"Bolo to v jeho kompetencii. Napokon sa rozhodol pre Ladislava Totkoviča, s ktorým sme uzavreli kontrakt na obdobie jedného roka," potvrdil pre denník Šport manažér MFK Skalica Roman Čavojský. Päťdesiattriročný ružomberský rodák Totkovič viedol z pozície šéfa realizačného tímu Levice, Štúrovo, Šaľu, Liptovský Mikuláš, Tatran Prešov, Zlaté Moravce i klub v Malajzii FC Malacca United, v tejto krajine účinkoval aj pri reprezentácii do 23 rokov a tamojšej dvadsaťjednotke. Naposledy sa počas zimnej prípravy objavil v januári opäť na lavičke Zlatých Moravice, ale mužstvo FC ViOn na jar koučoval Branislav Mráz. Ďalším asistentom v skalickom klube zostal Pavol Majerník, trénerom brankárov Martin Sedláček.


Skaličania sú dohodnutí na angažovaní troch skúsených futbalistov - útočníka Ivana Lietavu z Bohemians 1905, obrancu Martina Chrena zo Zlatých Moraviec i brankára Ľuboša Hajdúcha, ktorý naposledy bol v Maďarsku v Akadémii Ferenca Puskása. "Funkcionári nášho klubu sa rozhodli, že Ivan Lietava u nás zostane a zakrátko podpíše zmluvu. Od utorka je u nás Ľuboš Hajdúch, ktorý bude tiež obliekať farby nášho klubu. Rovnako sme dohodnutí aj s Martinom Chrenom," doplnil pre denník Šport manažér skalického tímu Roman Čavojský.


Čoskoro 32-ročný rodák z Bratislavy (nar. 20. júla 1983) Lietava predtým hral za Olomouc, Spartak Trnava, Vorsklu Poltava, Duklu Praha, Žilinu, Konyaspor, Denizlispor, Banskú Bystricu a Trenčín. Tridsaťpäťročný skúsený gólman Hajdúch (nar. 6. marca 1980) po štyroch sezónach opustil Maďarsko, kde odchytal dva ročníky v Kaposvári a rovnaký počet v Puskásovej akadémii. Levický rodák pôsobil aj v poľskom klube LKS Nieciecza, gréckom Levadiakose, ale najmä v Ružomberku (2002 - 2009). Hajdúch má na konte aj päť štartov v najcennejšom drese: "preslávil" sa 1. marca 2006 v prípravnom súboji vo Francúzsku, kde sa najväčšou mierou postaral o nečakané víťazstvo SR na parížskom Stade de France (2:1). Tridsaťjedenročný ľavý obranca Martin Chren (nar. 2. januára 1984) je spätý najmä s účinkovaním v Zlatých Moravciach, kde patril dlhé roky k stabilným článkom mužstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies