Johnson sľubuje obmedenie imigrácie, ak vyhrá voľby

NETKY.SK • 8 December 2019, 12:56 • 2 min
Johnson sľubuje obmedenie imigrácie, ak vyhrá voľby

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson prisľúbil obmedziť prisťahovalectvo, ak jeho konzervatívci zvíťazia vo štvrtkových predčasných voľbách.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov však nie je všeobecne proti tomu, aby cudzinci prichádzali do Británie pracovať a žiť, informovala v nedeľu agentúra Reuters.

 

Briti budú 12. decembra hlasovať vo voľbách, ktoré rozhodnú o osude brexitu - vystúpenia Spojeného kráľovstva z Európskej únie - a piatej najväčšej ekonomiky sveta. Na výber majú najmä ostro sa rozchádzajúce programy Johnsonovej protrhovej Konzervatívnej strany a socialistami vedenej opozičnej Labouristickej strany.

 

"Počty (imigrantov) sa znížia, pretože budeme môcť riadiť systém týmto spôsobom," povedal Johnson v rozhovore pre televíziu Sky News, odvysielanom v nedeľu. "A nemyslím si, že neriadený a neobmedzený prístup k tomu by bol správny."

 

Johnson prisľúbil riadenie imigrácie na základe systému bodovania. Zamerať sa chce na obmedzenie počtu nekvalifikovaných migrantov, podľa jeho slov však bude existovať aj priestor pre príchod vysoko kvalifikovaných a iných pracovníkov do Británie.

 

"Nie som odporcom imigrácie... Som zástancom toho, aby bolo ľuďom umožnené prichádzať do tejto krajiny, a myslím si, že ak majú talenty a chcú robiť veci a žiť v Spojenom kráľovstve a môžu prispieť k tejto krajine - tak je to skvelé," vyhlásil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies