Tomu sa povie šťastie v nešťastí

NETKY.SK • 31 December 2017, 09:36 • 2 min
Tomu sa povie šťastie v nešťastí

V Spojených štátoch sa odohral prípad, ktorý vzbudil pozornosť verejnosti i médií. Muža, ktorý bol odsúdený na trest smrti, totiž nebolo možné usmrtiť vpichom látky do žily, pretože tím lekárov, ktorý výkon vykonával, nemohol nájsť mužovu žilu. Je to vôbec druhýkrát v histórii, kedy sa z podobných dôvodov poprava nemohla konať. Informoval o tom Blesk.cz.

slovakia

left justify in out

"Nebude sa ponáhľať s usmrtením," uviedol pre New York Times policajný hovorca Gary Mohr. Presný dátum najprv nechcel zverejniť. "Chce to teraz nejaký čas," naznačil Mohr a až po niekoľkých dňoch uviedol, že nový dátum usmrtenia muža bol stanovený na 9. júla 2019. Alva Campbell (69) má podľa zverejnenej policajnej správy zdravotné problémy súvisiace okrem iného s dlhodobým užívaním drog. To je aj spoločný menovateľ spolu s ďalším mužom, ktorého pred ôsmimi rokmi nemohli usmrtiť z rovnakého dôvodu.
 

Nie je to prvýkrát, čo sa poprava nemohla konať z toho dôvodu, že odsúdenému nebolo možné napichnúť žilu, pričom je pozoruhodné, že aj tento prípad sa odohral práve v Ohiu.

 

V roku 2009 musela byť odložená poprava Romell Brooma, ktorý bol právoplatne odsúdený za znásilnenie a vraždu štrnásťročného dievčaťa. Popravu však museli odložiť, pretože ani po dvoch hodinách nemohol tím lekárov nájsť žilu, do ktorej by mu vstrekli smrtiace látku. Vôbec prvý prípad, kedy sa trest smrti takto nepodaril, sa odohral v roku 1947. Vtedy zlyhalo elektrické kreslo, na ktorom mal byť usvedčený vrah usmrtený.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies