TL: Martin odštartoval letnú prípravu pod taktovkou nových trénerov

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 08:33 • 2 min
TL: Martin odštartoval letnú prípravu pod taktovkou nových trénerov

MARTIN - Hokejisti MHC Martin odštartovali v pondelok letnú prípravu na nasledujúcu sezónu Tipsport Ligy. Novému trénerskému tandemu Pavol Paukovček a Juraj Halaj sa hlásilo dokopy 24 hráčov A-tímu plus pätica juniorov. Na úvodný tréning prišiel aj jedna z dvojice nových posíl Radomír Heizer, druhý Vítězslav Bílek absolvuje individuálnu prípravu.

slovakia

left justify in out

"Dnes prišli všetci pozvaní hráči, plus nejakí juniori. Z nových posíl Rado Heizer, Bílek si robí letnú prípravu sám a pridá sa k nám až po dovolenke v júli. Štandardne sme privítali chlapcov, predstavili sme nových tréneroch a absolvovali dva tréningy," povedal pre TASR Milan Murček, riaditeľ MHC Martin.

 

Tréneri Paukovček a Halaj, ktorí pôsobili v uplynulej sezóne na lavičke HK Poprad, prišli do Martina iba minulý týždeň a s hráčmi sa stretli prvýkrát práve v pondelok. "Po sezóne sme rokovali s viacerými možnými kandidátmi. Po sérii rozhovorov sa vedenie klubu rozhodlo angažovať dvojicu trénerov, ktorá sa dobre pozná i vhodne dopĺňa, ktorá vie aj v kritických situáciách spoločne ťahať za jeden povraz. My sme s tým trošku mali starosti a radi by sme sa im pre budúcnosť vyvarovali," uviedol Murček.

 

Martin sa spolieha viac-menej na káder z uplynulého ročníka, ku dvojici doterajších posíl by však mali pribudnúť ešte dvaja, traja noví hráči. "Pracujeme na tom, no zatiaľ nechcem príliš konkretizovať. Keďže nám odišiel do Košíc Lukáš Matejka, ktorý patril k nosným bekom, tak pracujeme na jednom alebo dvoch kvalitných obrancoch. Trochu sa zamýšľame aj nad brankárskou otázkou. Najneskôr v priebehu dvoch týždňov by sme mali uzavrieť káder. Chceme zachovať to, čo bolo minulý rok a posilniť o nejakých štyroch, piatich chlapcov," pokračoval.

 

Príprava "na suchu" potrvá osem týždňov, po tom dostanú hráči Martina dvojtýždňovú pauzu a 21. júla odštartujú už tréningy na ľade. Prvý prípravný zápas je na programe 30. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies