Tínedžer trpí vzácnym ochorením, spí viac ako 18 hodín denne

NETKY.SK • 22 Apríl 2017, 15:35 • 2 min
Tínedžer trpí vzácnym ochorením, spí viac ako 18 hodín denne

CHESTERFIELD - 13-ročný Harry Appleton pôsobí na prvý dojem ako obyčajný tínedžer. Jeho život sa však odlišuje od života jeho rovesníkov. Čo je za tým?

slovakia

left justify in out

Mladý chlapec by mal byť v jeho veku plný života a energie. Opak je však pravdou. Harry dokáže aktívne fungovať iba šesť hodín denne, zvyšnú časť dňa prespí.

 

Harry bol predtým plný energie a užíval si s kamarátmi. Lenže čím bol starší, tým sa jeho život začal zásadne meniť. Začal byť extrémne unavený a postupom času sa stalo, že spal až 10 hodín denne. Rodičia si najskôr mysleli, že s ním mláti puberta a chlapcovi sa nechce nič robiť.

 

Neskôr sa ale prišlo na to, že chlapec nie je lenivý, ale chorý. Došlo to tak ďaleko, že Harry teraz spí až 18 hodín a nedá sa to zastaviť. Keď to najmenej čaká, tak proste zaspí a nikto ho nemôže zobudiť. Vyzerá to, ako by skoro ani nežil a vytrácal sa z neho život.

 

Lekári si s ním nevedia rady a na jeho spánok neexistuje žiadny liek. Nepomohol ani špeciálne bolestivý reflexné chmat, ktorý je inak účinný.

 

Chlapec má problémy v škole, pretože nie je schopný vnímať tak dlhú dobu a v škole vôbec vydržať. Posledné tri mesiace dokonca nebol v škole vôbec. Špekuluje sa o tom, že má chlapec chronický únavový syndróm alebo Klein-Leinův syndróm, ktorý sa tiež prezýva syndróm Šípkovej Ruženky.

 

Rodičia dúfajú, že sa na jeho chorobu nájde liek a Harry bude zase normálny tínedžer plný života.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies