Tínedžer chcel spáchať na škole masaker, doma mu našli bomby!

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 10:09 • 2 min
Tínedžer chcel spáchať na škole masaker, doma mu našli bomby!

SAN FRANCISCO - Sedemnásťročného školáka z amerického štátu Oregon, ktorý údajne plánoval masaker na svojej škole, obžalovali v utorok z pokusu o vraždu. Sudca zároveň stanovil kauciu vo výške dvoch miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Granta Acorda zatkli minulý štvrtok po tom, ako v úkryte v jeho izbe našli podomácky vyrobené bomby. Tínedžer svoje plány na streľbu a bombové útoky na strednej škole v meste Albany detailne popísal v notesoch, podľa ktorých chcel "strieľať a hádzať bomby" a následne sa zabiť skôr, ako ho zastavia policajti, vyplýva zo súdnych dokumentov.

Acord chcel údajne dosiahnuť, aby jeho útok bol "úspešnejšou" verziou masakry na strednej škole v meste Columbine v štáte Colorado, kde dvaja mladí páchatelia v apríli 1999 zabili 12 ľudí.

Tínedžera obžalovali ako dospelého, okrem pokusu o vraždu tiež z výroby a vlastnenia ničivého zariadenia v šiestich prípadoch. Zadržali ho po tom, ako jeho spolužiak úradom nahlásil, že Acord hovorí o výrobe bômb.

Matka Acorda vo vyhlásení uviedla, že jej syn trpí zriedkavou formou obsesívno-kompulzívnej poruchy. "Trápim sa pre môjho syna, chápem však a podporujem úsilie orgánov o to, aby bola naša spoločnosť bezpečná," uviedla Marianne Foxová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies